Barcelona bolja od Girone, Lionel Messi magičnim potezima obilježio utakmicu

Pjanić bio na tribinama

Barcelona bolja od Girone, Lionel Messi magičnim potezima obilježio utakmicu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u prijateljskoj utakmici pobijedili Gironu sa 3:1.

Barca je u svom trening kampu u gostila ekipu Girone i uspjela da dođe do pobjede. Za Katalonce je ovo bila druga pripremna utakmica, a večeras je blistao Lionel Messi koji je uspio zabiti dva gola.

Domaći su poveli u 21. minuti kada je Messi magično uposlio Tincaa koji asistira Coutinhu za 1:0. Messi je bio posebno raspoložen za igru što je mnoge iznenadilo znajući šta se izdešavalo prethodnih sedmica.

Messi se našao u centru pažnje i u 45. minuti kada je zabio spektakularan gol za 20-tak metara za 2:0.

Ipak, početkom drugog dijela Girona je smanjila na 2:1. Gosti su iskoristili grešku De Jonga, a mrežu katalonskog kluba pogodio je Saiz.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije bilo je 3:1. Messi je ponovo šutirao s vrha kaznenog prostora, a lopta je zakačila jednog od igrača Girone i završila u mreži ovog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić s tribina je gledao meč svog tima i nadati se da će imato pravo nastupa u narednoj pripremnoj utakmici.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Oba gola lopta mjenja smjer, zakacila je igraca..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi