Ovo su mnogi očekivali: 'Desetka' Barcelone ide u ruke novom vlasniku
Odluka rukovodstva Barcelone je veoma blizu (Foto: EPA)

Odluka veoma brzo

Ovo su mnogi očekivali: 'Desetka' Barcelone ide u ruke novom vlasniku

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Barcelone jako je blizu odluke da će dres s brojem 10 u narednoj sezoni nositi talentovani Lamine Yamal.

Odlaskom Lionela Messija iz Barcelone 2021. godine čuveni dres s brojem 10 postao je slobodan. U katalonskom timu su ga potom odlučili dati mladoj nadi Ansu Fatiju, no ispostavilo se kako on nije kalibar da nosi slavnu desetku.

Povrede su nažalost uništile ovog dečka. Kako bi se vratio u formu, Barca ga je poslala na posudbu u Brighton, a po povratku će biti veoma razočaran jer je klub odlučio da dres s brojem 10 dobije drugi fudbaler.

Kako navodi radio Katalonija 'desetka' bi od jula ove godine trebala biti u rukama čudesnog tinejdžera Laminea Yamala.

"Lamine Yamal bi mogao nositi dres s brojem 10 od naredne sezone. U klubu se već razgovara na ovu temu", navodi katalonski radio.

Oglasi

Ovog 16-godišnjaka mnogi već porede s Lionelom Messijem. Dječak igra zaista čudesan fudbal i već je sada među glavnim igračima slavnog tima.

Dres s brojem 10 bi mu sigurno bio dodatni motiv. Ovaj broj u prošlosti su nosile istinske veličine poput Messija, Ronaldinha, Rivalda, Gheorgea Hagija, Diega Maradone, Michaela Laudrupa...

Lamine Yamal u julu će proslaviti 17. rođendan. Već je premašio brojne rekorde katalonskog kluba i ovom dječaku se predviđa velika budućnost.

16-godišnjak je ove sezone odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od šest golova i sedam asistencija.

Oglasi

Aguirre o Yamalu: "Pacov kao i Messi"

Kakav je talenat Lamine Yamal dovoljno govore riječi trenera Mallorce Javiera Aguirrea nakon meča kojeg je protiv njegovog tima riješio upravo ovaj dječak.

Aguirre tvrdi da bi 16-godišnjak bez ikakvih problema mogao dostići nivo Lionela Messija. Vidi 'ono nešto' u njemu.

"Šta mogu reći o Lamineu Yamalu? Dijete je šutnulo loptu i odlučilo je pogoditi gornji desni ugao mreže. To je to. Laku noć", rekao je Aguirre i nastavio je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada sam prvi put vidio Messija, trebalo mi je pet minuta da kažem: Ovo je pacov. Lamine Yamal isto izgleda kao pacov, mali pokvarenjak. Veoma je mlad, ali uvjeren sam da će donijeti dosta trofeja u Barcelonu", poručio je Aguirre.

Lamine Yamal definitivno je budućnost španskog, ali i svjetskog fudbala i jedva čekamo vidjeti šta ovaj klinac zaista može napraviti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi