Od prosjačkog štapa do visina: Dječak s fotografije danas je svjetska zvijezda i vrijedi milijardu

Postao je mašina

Od prosjačkog štapa do visina: Dječak s fotografije danas je svjetska zvijezda i vrijedi milijardu

Midhat Šljivak

Mounir Nasraoui i Sheila Ebana postali su roditelji dječaka 2007. godine i dali su mu ime Lamine Yamal. Nisu ni slutili da će im sin postati svjetski poznata faca i najmlađi debitant u historiji Barcelone i dječak kojem je klub postavio odštetnu klauzulu od milijardu eura.

Lamine Yamal nova je zvijezda Barcelone. Ovaj 16-godišnjak postao je najmlađi debitant u historiji katalonskog kluba koji mu je prije nekoliko dana dao novi ugovor do 2026. godine uz odštetnu klauzulu od milijardu eura.

I dok Lamine iz dana u dan izrasta u veliku zvijezdu, njegov otac Mounir Nasraoui često se na društvenim mrežama prisjeća odrastanja svog sina.

Često je ovaj Marokanac s majkom išao na utakmice. Njih dvoje su ga bodrili, dok je Lamineova majka Sheila Ebana radila kako bi izdržavala porodicu.

Oglasi

Fotografije naravno izazivaju velike osjećaje kod čitava porodice. Sam Mounir još uvijek ne može da vjeruje da je njegov sin tako brzo odrastao, ali presretan je što je uspio u životu.

"Vrijeme prolazi, ali naša ljubav je vječna", napisao je otac mladog fudbalera Barce ispod jedne od fotografija sa sinom.

Naravno, pred talentovanih fudbalerom je još dosta rada. Tek mu je 16 godina i najbolje godine su još poprilično udaljene.

Oglasi

Ipak, Lamine Yamal je već stekao ime i popularnost. Više nigdje ne može izaći da ga ne prepoznaju i roditelji uz nanu mogu biti ponosni na ovog dječaka.

On će im donijeti i finansijsku stabilnost. Ugovor kojeg je potpisao nije previsok, ali je dovoljan da se živi mirnije nego ranije.

Nema dileme da će cifre biti još i veće ako Yamal nastavi s ovakvim nastupima u budućnosti. Mnogi mu čak prognoziraju karijeru Lionela Messija, pa nije čudo što ga je Barca zaštitila ogromnom klauzulom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lamine Yamal je odlučio nastupati za reprezentaciju Španije i već je odigrao dva meča za Crvenu furiju iako je imao mogućnost da nastupa za Maroko i Ekvatorijalnu Gvineju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Cuj vrijedi milijardu, pa šou ste ahahahahahahshshahsh
2 0
user1692778042
Prosječan igrač, ovi svake godine izbace nekog i stave da vrijedi milijardu pa propadnu. Sve novi Messi od Krkica, Halilovica, Dos Santosa i Fatija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi