Čudan objekat u uhu sudije na meču Lige prvaka, svi se pitaju o čemu se radi

Scena sa meča Barcelona - Napoli

Čudan objekat u uhu sudije na meču Lige prvaka, svi se pitaju o čemu se radi

A. Čaušević

Sudije na mečevima od najvećeg značaja nemaju pravo na grešku i vrlo često su pod lupom pa se zbog svake greške ili nekog detalja znaju pronaći u centru pažnje. To je bio slučaj i sa Dannyjem Makkeliejem, sudijom revanš susreta osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Napolija.

Barcelona je pobijedila Napoli sa 2:1 i prošla dalje, ali meč je obilježila i pogreška Makkelieja iz drugog poluvremena kada nakon duela Cubarsija i Osimhena nije dosuđen penal za italijanskog predstavnika.

Nakon utakmice i sam Nizozemac završio je u središtu male misterije, zbog prisutnosti čudnog predmeta u njegovom desnom uhu, dok je u lijevom bila klasična slušalica koja je služila za komunikaciju s ostalim članovima sudijskog tima i VAR sobe.

Bivši španski sudija Mateu Lahoz bio je taj koji je primijetio da postoji nešto čudno u Makkeliejevom ponašanju na terenu.

Posebno se to odnosilo na situacije koje su zahtijevale interakciju s ostatkom sudijskog tima i u razgovara sa igračima na terenu.

Oglasi

Prvi put se to desilo nakon pola sata u prvom poluvremenu, a onda se ponovilo početkom drugog poluvremena kada je Politano pao nekoliko centimetara od linijskog suca, nakon što ga je očito dodirnuo protivnik.

Kod druge situacije 41-godišnji nizozemski sudija je vrlo kasno dosudio faul, a svoju odluku uopšte nije objasnio igračima koji su protestovali.

U tom je trenutku Lahoz koji je komentarisao meč za jednu špansku televiziju je signalizirao da se događa nešto nenormalno te su kamere uspjele snimiti neobičan objekt zaglavljen u Makkelijevom desnom uhu, najvjerojatnije uređaj za bežičnu komunikaciju.

Makkelie je vrlo iskusan sudija na najvećem nivou i do sada nikada nije otkriveno da ima problema sa sluhom u slučaju da neko pomisli da je nosio slušni aparat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lahoz je stoga zatražio od UEFA-e da interveniše i objasni kako je moguće da sudac izađe na teren s oba uha prekrivena uređajima koji ograničavaju njegovu sposobnost komunikacije.

"Sudac utakmice ne može suditi dok je gluh na terenu. Izgubio je mnogo vremena za davanje žutih kartona ili indikacija ekipama. Nikad ranije nisam vidio ovako nešto. To je nešto što bi UEFA trebala objasniti", poručio je Lahoz.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Bas me cudi da Lahoz komentarise utakmicu Barcelone. Inace je poznat po njegovoj 'ljubavi' prema ovom katalonskom klubu.
1 1
Ecosport
Lahoze, ti si bio slijep kad si sudio Barci i Argentini, to ti niko ne može zaboraviti, đubre madridsko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi