Atleticov izdajnik je na pragu novog kluba

Čini se da je sve dogovoreno

Atleticov izdajnik je na pragu novog kluba

Samir Mlaćo

Joao Felix je na pragu odlaska iz Atletico Madrida. On je već ranije izrazio tu želju, a čini se da bi uskoro mogao postati novi član Barcelone.

Joao Felix je na pragu odlaska iz Atletico Madrida. On je već ranije izrazio tu želju, a čini se da bi uskoro mogao postati novi član Barcelone.

Gianluca Di Marzio tvrdi da bi se prvo radilo o posudbi, a zatim bi Barcelona otkupila njegov ugovor.

Dva tima su u završnim pregovorima i čini se da će uskoro sve biti potvrđeno.

23-godišnji Felix je bio zlatni dečko svjetskog nogometa, ali mu ne ide u posljednje vrijeme. Zabio je samo četiri gola u 20 nastupa za Chelsea tokom posljednje posudbe u Premier ligi.

Oglasi

U Atletico je došao iz Benfice 2019. godine, a za madridski tim je u 96 mečeva postigao 25 golova i 14 asistencija u La Ligi.

"Volio bih da igram za Barcu. Barcelona je oduvijek bila moj prvi izbor i volio bih da dođem u taj klub. To je moj san od djetinjstva. Ako se dogodi, biće ostvarenje mojih snova", priznao je u ekskluzivnom razgovoru Fabriziju Romanu ofanzivac Atletica ranije ovog ljeta.

Već tada je sve bilo jasno, a na nedavnoj utakmici Atletica Felix je izviždan i navijači su mu tako jasno poručili da ga ne žele više gledati.

Odlazak bi i za njega bio najbolja stvar, a toga je svjestan i Atletico.

"Joao je važan igrač i svjetski itekako poznat i na dobrom glasu. Ne znamo da li će ostati u klubu, ali sve dok je tu on mora da pokaže poštovanje za ovaj klub i svoje saigrače i da svaki put maksimum kada na terenu bude u dresu Atletica. Poštovanje prema klubu i saigračima je nešto što svaki igrač mora da pokaže", kazao je nedavno kapiten Atletica Koke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se špekulisalo da je interes za Felixa pokazao i PSG, no nakon njegove izjave da u obzir dolazi samo odlazak u Barceloni ostali klubovi su odustali od borbe.

Povezivao se i sa klubovima iz Saudijske Arabije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti