U Chelseaju bijesni na Barcelonu zbog transfera, pa se žestoko osvetili

Plavci uzvratili udarac

U Chelseaju bijesni na Barcelonu zbog transfera, pa se žestoko osvetili

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta uspjela dovesti nekoliko sjajnih pojačanja i čini se da još uvijek prelazni rok za njih nije završen.

Katalonci su doveli Francka Kessieja i Andreasa Christensea kao slobodne igrače, a nakon toga ozvaničili su transfere Raphinhe i Roberta Lewandowskog na koje su potrošili oko 100 miliona eura.

Barcelona je svojim transfer rokom najviše naštetila Chelseaju kojeg je itekako "oslabila" ovog ljeta.

Prvo je Chelsea ostao bez Christensena koji je odbio da produži ugovor i bez obeštećenja je otišao u Barcelonu, a nakon toga Katalonci su "ukrali" Plavcima Raphinhu.

Chelsea je dogovorio transfer Raphinhe s Leedsom, ali je sve palo u vodu jer je Brazilac na kraju izabrao Barcelonu. Međutim, tu se Barcelona nije zaustavila.

Samo nekoliko sedmica kasnije Barca će zadati isti udarac Chelseaju kao i s Raphinhom. Naime, Chelsea je dogovorio sa Sevillom transfer Julesa Koundea, ali izgleda da će i to propasti jer on želi da ide u Barcelonu koja je poslala ponudu za njega.

Navodno, transfer Koundea će već sutra biti ozvaničen i Chelsea će ostati bez još jednog velikog pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, kako piše Mundo Deportivo čelnici londonskog kluba su se osvetili Barceloni zbog toga. Odmah su prekinuli sve pregovore s njima koje su vodili oko Cesara Azpilicuete i Marcosa Alonsa.

Barca je htjela dovesti ovog ljeta ovu dvojicu igrača, ali nakon svega što se izdešavalo u Chelseaju su kratko poručili da nisu na prodaju iako su njihovi transferi skoro bili završena stvar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Najiskrenije mislim da nije osveta ne dati alsonu i aspickiliceti u barcu, osveta bi bila kad bi im dopustili j barcu, jer su nikakvi, realno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi