Camp Nou se ispraznio, a onda su snimili igrača Barcelone kako hoda na koljenima i moli se Bogu

Nije mu prvi put da radi

Camp Nou se ispraznio, a onda su snimili igrača Barcelone kako hoda na koljenima i moli se Bogu

Endin Čaušević

Igrači Barcelone pred punim tribinama stadiona Camp Nou proslavili su sinoć titulu prvaka Španije, a atmosferu im nije pokvario ni poraz od Real Sociedada (1:2). Nakon proslave titule u centru pažnje našao se jedan od fudbalera katalonskog kluba kojeg su snimili kako na koljenima hoda po terenu.

Katalonski klub igrao je sinoć pred svojim navijačima utakmicu 35. kola španske La Lige koja nije bila rezultatski previše važna za domaće s obzirom da su još u prošlom kolu uspjeli da osiguraju titulu prvaka.

No, za Sociedad je ovaj meč bio od presudne važnosti u borbi za Ligu prvaka što su na terenu i pokazali. Gosti iz San Sebastiana na kraju uspjeli su da pobijede sa 2:1 i čini se osiguraju plasman u elitno takmičenje.

I pored poraza atmosfera na tribinama bila je odlična, a navijači su nestrpljivo čekali proslavu titule. Po posljednji put u dresu Barce trofej je digao Sergio Busquets koji će na kraju sezone napustiti klub.

Međutim, u centru pažnje našao se i brazilski reprezentativac Raphinha zbog videa koji se pojavio na društvenim mrežama nakon sinoćnje utakmice.

Naime, nakon što je proslava završena i kada su se tribine ispraznile Raphinha je ponovo izašao na teren, a ljudi koji su čistili teren iznenadili su se kada su vidjeli šta Brazilac radi.

Oglasi

Raphinha je odlučio da pređe cijeli teren hodajući na koljenima, a dok je to radio molio se i zahvaljivao Bogu na uspjesima koje je uspio da ostvari u dresu Barcelone u svojoj prvoj sezoni u tom klubu.

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1660054030310154241[/twitter]

To nije ništa novo za Raphinhu jer je istu stvar uradio i na kraju prošle sezone kada je uspio da Leeds ostavi u Premiershipu.

No, očito je da su na Camp Nouu bili iznenađeni kada su vidjeli šta Raphinha radi i u prvi mah im nije bilo baš najjasnije šta se dešava. Ipak, kasnije su dobili objašnjenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 26-godišnjak stigao je prošlog ljeta u Barcu za 58 miliona eura iz Leedsa i odigrao je odličnu sezonu. Na 46 mečeva zabio je deset golova i dodao je još 12 asistencija, a pored La Lige s Barcom je osvoji i španski Superkup.

Iako se špekuliše da bi ga klub mogao prodati nakon samo jedne sezone kako bi zaradili novac za dovođenje novih pojačanja Raphinha je sinoć jasno poručio da želi ostati u Barceloni i da o odlasku uopšte ne razmišlja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi