Barcelona spremila spektakularnu ponudu Juventusu, u sve uključen i Miralem Pjanić

Žele De Ligta

Barcelona spremila spektakularnu ponudu Juventusu, u sve uključen i Miralem Pjanić

E. Čaušević

Barcelona ovog ljeta sprema velike promjene u igračkom kadru, a očekuje se već naredne sedmice da klub potvrdi dolaske nekoliko igrača.

Sada je već jasno da će u Barcelonu kao slobodni igrači stići Sergio Aguero i Eric Garcia, dok je Memphis Depay veoma blizu da postigne ugovor. Ono što je za klub najvažnije jeste da će oni doći bez ikakvog obeštećenja.

Pored dolazaka igrača očekuju se i mnogi odlasci s Camp Noua, a osim nekih igrača čini se da će kofere spakovati i trener Ronald Koeman.

Nizozemac će naredne sedmice obaviti razgovore s Joanom Laportom nakon čega će biti poznata njegova sudbina. No, u Barci već punom parom rade na mijenjanju ekipe jer žele stvoriti tim koji može napasti sve trofeje.

Mundo Deportivo objavio je jutros da se na listi želja katalonskog kluba nalazi i defanzivac Juventusa, Matthijs de Ligt, koji čini se baš zadovoljan situacijom u Staroj dami.

Mediji na Apeninima objavili su jučer da De Ligt nije zadovoljan u Juventusu i da se kaje što prije dvije godine nije došao u Barcu. Čini se da Katalonci to žele iskoristiti i spremni su da ga pokušaju dovesti i ovog ljeta.

Oglasi

No, Mundo Deportivo danas je otišao korak dalje i objavili su da je ponuda za De Ligta već spremna.

Navodno, Barcelona je za ovog defanzivca spremna da ponudi dvojicu igrača, a među njima je i Miralem Pjanić. Katalonci uz Pjanića žele da ponude još Antoinea Griezmanna ili Ousmanea Dembelea.

Pjanić se ove sezone nije naigrao u Barceloni i prije nekoliko dana najavio je svoj odlazak ukoliko Koeman ostane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barci žele to da iskoriste i ponude Juventus da vrate Pjanića, a i da biraju između Griezmanna i Dembelea u zamjenu za De Ligta. Katalonci bi uskoro trebali poslati zvaničnu ponudu nakon čega će čekati odgovor Stare dame.

Pored Juventusa piše se da su interes za Pjanića pokazali još Bayern, PSG i Chelsea i bit će zanimljivo vidjeti gdje ćemo gledati našeg reprezentativca naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Daj manite se ovih gluposti, malo tekstova o profesionalnim igracima... Modric, Mandzukic, Rakitic...
0 15
user1603952710
Koji ste vi amateri od novinara. Ovo sto pisete nije prica od jucer. De Ligt je blindiran u Juventusu i buduci kapiten tima, a i sam je izjavio da ovakvi navodi nisu tacni i da je zadovoljan u Juventusu. Pogotovo je demantovao da je nesretan izborom kluba prije dvije godine i ponovio vise puta da je Juve bio prvi i pravi izbor za njega. Vi samo pravite price onako kako vam odgovara, a da pritom ne provjerite sta ste vi pisali o istoj temi. Sami sebe demantujete iz dana u dan. Makar se dogovorite sami sa sobom. Amateri.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi