Barcelona dogovorila dolazak De Jonga za 90 miliona eura
Mladi holandski veznjak smatra se jednim od najtalentovanijih igrača u Evropi. Na Nou Campu mu slijede veliki izazovi i vidjet ćemo koliko je spreman za njih (Foto: EPA)

Holanđanin na Nou Campu

Barcelona dogovorila dolazak De Jonga za 90 miliona eura

Midhat Šljivak

Mladi holandski fudbaler Frenkie de Jong (21) dogovorio je transfer iz Ajaxa u Barcelonu.

Prema navodima holandskih medija, 21-godišnji veznjak Ajaxa je prihvatio ponudu Barcelone i od ljeta će obući dres katalonskog velikana.

U borbi za ovog sjajnog fudbalera tim sa Nou Campa pobijedio je ekipu PSG-a. Za De Jongove usluge platit će 90 miliona eura, te su nadmašili ponudu francuskog prvaka od 75 miliona eura.

Mladi veznjak je imao dileme oko prelaska na Nou Camp. Nije želio da sjedi na klupi, prepao se malo i konkurencije, ali ga je rukovodstvo Barcelone uvjerilo da na kraju ipak potpiše za njih.

Tako će De Jong od ljeta obući dres jednog od najvećih timova svijeta i sasvim sigurno će imati šta da pokaže.

Guardiola bijesan: Tajno dogovorio transfer, a čelnici Cityja ga pokvarili

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola bijesan je na rukovodstvo kluba jer nisu uspjeli da mu dovedu Frenkieja de Jonga.

Manchester City se odlučio povući iz trke za ovog mladog fudbalera bez znanja menadžera tima i to mu je itekako zasmetalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guardiola je nakon svega bijesan na rukovodstvo kluba jer je on, kako tvrdi Daily Mirror, imao tajni sastanak sa De Jongom na kojem ga je uvjerio da će igrati za njega naredne sezone.

Međutim, rukovodstvo Cityja je odlučilo da se povuče iz trke za ovog fudbalera zbog financijskog fair playa što je itekako naljutilo katalonskog stručnjaka koji je želio De Jonga u svom timu od naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti