Urnebesni Roy: Kako je Liverpool prodao pogrešnog igrača?

Šveđanin se prisjetio

Urnebesni Roy: Kako je Liverpool prodao pogrešnog igrača?

Roy Hodgson, 71-godišnji šef struke Crystal Palacea, iza sebe ima bogatu trenersku karijeru. Vodio je timove širom Evrope, vodio nekoliko engleskih premierligaša i reprezentaciju Engleske...

Hodgson je, ne tako dugo, bio trener i Liverpoola. Vodio je Redse od ljeta 2010. do početka januara 2011. godine, a njegov mandat je obilježilo i nekoliko, u najmanju ruku, zanimljivih transfera.

Sada je akter jednog od takvih otkrio urnebesnu pozadinu svog odlaska iz Liverpoola. Naime, Hodgeson ga je prodao greškom.

Ubrzo nakon dolaska u Liverpool na ljeto 2010. godine Hodgson je doveo Paula Koncheskyja u ekipu, a kako bi se taj transfer realizovao Liverpool je poslao Laurija Dalla Valea i Alexandera Kačaniklića u Fulham.

Sve bi to bilo u redu, da Hodgeson nije želio u Fulham poslati drugog fudbalera, a ne Kačaniklića. Naime, Hodgeson je švedskog krilnog fudbalera Kačaniklića (koji je stasavao kroz omladinski pogon Redsa) zamijenio sa drugim igračem Redsa, sa drugim "Alexom".

"Bilo je teško Liverpoolu naći zamjenu za mene, ali kada sam već bio u Fulhamu i kada sam trebao potpisati imao sam telefonski razgovor sa Hodgsonom. Tada smo saznali da je zamijenio pogrešnog Alexa", izjavio je danas 27-godišnji Kačaniklić, pa nastavio:

"U njegovoj glavi, on je mislio da je mijenjao drugog Alexa za Koncheskog. Ali kada je shvatio šta se desilo bilo je kasno".

"Kada je shvatio sve, samo mi je rekao da će me primiti nazad u Liverpool raširenih ruku, ali tada sam već morao uraditi ono što sam mislio da je ispravno. Već sam promijenio svoje mišljenje i bio veoma uzbuđen zbog dolaska u Fulham", prisjetio se Kačaniklić, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je Roy došao u klub bilo je drugačije, bila je to velika promjena. Prije njega je tu bio Benitez, bio je to njegov klub. Kada je otišao poveo je sve svoje ljude sa sobom, nakon toga je postalo pomalo turbulentno. Hodgson nije toliko vjerovao u nas mlade igrače - želio je rezultat odmah. Želio je Paula iz Fulhama..."

Alexander Kačaniklić je od napušta Liverpoola do 2016. bio član Fulhama, koji ga je slao na posudbe u Watford, Burnley i Kopenhagen. 2016. je prešao u Nantes, dok od ove zime brani boje Hammarbyja u domovini.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi