Barcelona dovodi čovjeka koji ih je potopio
Velika je potražnja za napadačem na Nou Campu, a na kraju bi tamo mogao završiti Belgijanac (Foto: EPA)

Origi želja Katalonaca

Barcelona dovodi čovjeka koji ih je potopio

M. Šljivak

Barcelona je tokom ljeta odlučila napraviti određene promjene u ekipi.

Katalonski velikan je za sada doveo Frenkieja de Jonga iz Ajaxa, a povezuje se sa još mnogobrojnim imenima iz svijeta fudbala.

Barcina želja je dovođenje i adekvatne zamjene za Luisa Suareza. Iskusni Urugvajac će i naredne sezone biti prvi izbor u napadu, iako se najavljuje da bi u klub mogao stići Antoine Griezmann, koji vjerovatno ne bi igrao u samom vrhu napada.

Prvak Španije želi u svoje redove dovesti klasičnog napadača, koji će imati ulogu rezerve za Suareza, a taj čovjek bi mogao biti Divock Origi.

Belgijanac je sa dva gola izbacio Barcu iz Lige prvaka ove sezone, a na kraju bi mogao obući njihov dres. Mundo Deportivo tvrdi kako je Barca ozbiljno zainteresovana za njegove usluge i pokušat će ga dovesti tokom ljeta.

Origi ove sezone nije igrao previše za Redse. Nastupio je u samo 20 utakmica, ali je postigao neke veoma bitne golove, među kojima su i dva protiv Barce u polufinalu Lige prvaka.

Liverpool je ove pogotke spreman nagraditi novim ugovorom. Međutim, ako dođe ponuda sa Nou Campa, sasvim sigurno da će 24-godišnji Belgijanac ozbiljno razmisliti o njoj, iako bi i tamo imao ulogu rezerve.

Origi je član Redsa postao 2014. godine. Stigao je iz Lillea za nešto više od 11 miliona funti, ali je više vremena proveo na posudbi u ovom francuskom timu, te njemačkom Wolfsburgu.

Pred početak prošle sezone je Jurgen Klopp odlučio da ga ostavi u ekipi. Ispostavilo se kako nije pogriješio, ali minutaža koju ima sasvim sigurno da nije zadovoljavajuća.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgijanac je ukupno nastupio 20 puta i postigao je šest pogodaka u svim takmičenjima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi