Barcelona dovodi napadača Genoe?
(Foto: EPA)

Velike promjene u karijeri u nekoliko mjeseci

Barcelona dovodi napadača Genoe?

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelona ozbiljno razmatra mogućnost dovođenja 23-godišnjeg napadača Genoe Krzysztofa Piateka.

Poljski fudbaler igra odlično na početku sezone i postigao je sedam golova u tri nastupa za Genou. To je privuklo pažnju Barce koja ga vidi kao novog Roberta Lewandowskog.

Barceloni je još jedan napadač neophodan. Odlaskom Paca Alcacera u Borussiji otvorilo se mjesto u timu, pa bi Piatek vrlo lako u januaru mogao završiti u Barci.

Piatek je od 2016. do 2018. godine nosio dres ekipe Cracovije. Postigao je 32 gola u 65 utakmica za ovaj poljski tim i ovog ljeta je stigao u Genoi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je i na širem spisku reprezentacije Poljske za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ovog ljeta, ali nije se našao na završnom popisu putnika.

Od sedam golova za Genou Piatek je tri zabio u dvije utakmice prvenstva, a četiri u jednoj utakmici Kupa Italije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi