Messi: Izgubio sam mnogo prijatelja zbog problema s komunikacijom

Nije mu bilo lako

Messi: Izgubio sam mnogo prijatelja zbog problema s komunikacijom

Endin Čaušević

Lionel Messi stigao je u Barcelonu sa svega 13 godina i vrijednim radom i s mnogo odricanja uspio je postati jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi već 15 godina igra na vrhunskom nivou i uspio je Barcelonom osvojiti sve što je mogao.

U katalonski klub stigao je 2000. godine iz argentinskog Newell's Old Boysa dok je još bio dječak, te je svoj put počeo u La Masiji.

Međutim, jasno je da mu nije bilo lako jer je bio toliko udaljen od svoje porodice i prijatelja, ali je znao da ne smije tako lako odustati jer mu se pružila odlična prilika koja u životu ne dolazi tako često.

U jednom od nedavnih intervjua Messi je pričao o tome da je izgubio kontakte s mnogim prijateljima iz djetinjstva jer tada nije svako imao mobitele i društvene mreže kako bi mogli svakodnevno razgovarat.

"Izgubio sam mnogo prijatelja zbog problema s komunikacijom. Danas mnoga djeca s 13-14 godina imaju mobilni telefon, a ja sam po dolasku u Barcelonu jedino mogao kontaktirati prijatelje putem pošte ili telefona", rekao je Messij.

Messi je koristio zimske i ljetne pauze kako bi išao u rodni Rosario i bio sa svojom porodicom, ali priznaje da mu svaki put teško pada što mora da napusti grad u kojem je odrastao.

"Povratak u Barcelonu poslije pauze me rastuži. Teško mi je da napustim Rosario, a ujedno želim da se vratim u Barcelonu i da nastavim s radom. To je tako jer sam znao da ću se nazad vratiti tek svakih 6 mjeseci", priča Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj intervju izazvao je dosta pažnje u Argentini i probudio je nadu navijača Newell'sa da vi se Messi mogao vratiti u ovaj klub.

Njegov ugovor s Barcelonom ističe na kraju ove sezone i još uvijek nije saopštio odluku da li će ostati ili otići. U Rosariju se nadaju da će se Messi nadati, ali teško je da će se to desiti ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

djenanj
U Rosariju se nadaju da ce se Messi "nadati"
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi