Barcelona ekspresno pronašla zamjenu za Munira

Llorente stiže na posudbu?

Barcelona ekspresno pronašla zamjenu za Munira

Endin Čaušević

Barcelona je jučer potvrdila da Munir El Haddadi više nije igrač ovog tima, te je jasno da će katalonski klub morati potražiti novog napadača.

Munir nije bio zadovoljan minutažom na Camp Nou i odlučio je dignuti sidro i napustiti klub u kojem je ponikao. To je stvorilo probleme čelnicima kluba jer je Luis Suarez sada jedini klasični napadač u ekipi, te će Barca morati do kraja januara do riješiti.

Prema pisanju španskih medija Barca će sigurno do kraja ovog mjeseca dovesti jednog napadača koji će biti rezerva Suarez. Mundo Deportivo prenosi da će to najvjerovatnije biti Fernando Llorente koji već nekoliko sezona grije klupu u Tottenhamu.

Ernesto Valverde veoma poštuje ovog napadača kojeg je vodio u Atletico Bilbau i preporučio je Barci da ga pokuša dovesti. Navodno, u tome neće biti većih problema, no jedina "caka" jeste što ga Barcelona neće kupiti od Tottenhama.

Llorente će vjerovatno doći na Camp Nou, ali samo na posudbu do kraja ove sezone. Morat će se desiti veliko čudo da ga otkupe na kraju sezone, jer u Barci na ljeto žele dovesti mlađeg napadača koji bi jednog dana mogao zauzeti Suarezovo mjesto u vrhu napada.

Munir potpisao za Sevillu

El Haddadi je imao važeći ugovor sa Barcelonom do narednog ljeta, ali Sevilla nije željela čekati da on postane slobodan igrač već je jučer realizovala njegov transfer.

Naime, sinoć su iz Barcelone potvrdili da je postignut dogovor sa Sevillom, a 23-godišnji El Haddadi bi uskoro trebao biti predstavljen u Andaluziji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"FC Barcelona i Sevilla FC su postigli dogovor o transferu Munira El Haddadija. Klub iz Andaluzije će platiti Barceloni 1.050.000 eura za potpis napadača. Klub se želi zahvaliti Muniru El Haddadiju na njegovoj predanosti i poželiti mu sve najbolje u budućnosti", stoji u zvaničnom saopštenju Barcelone.

Inače, El Haddadi je ponikao u omladinskom pogonu Barcelone i važio je za veliku nadu ovog kluba. Debitovao je za prvi tim sa 18 godina, ali na Nou Campu nikada nije ostvario svoj puni potencijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi