Depay ponovo junak Barcelone, Pjanić bez minutaže

Katalonci porazili Getafe

Depay ponovo junak Barcelone, Pjanić bez minutaže

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su na svom terenu pobijedili Getafe sa 2:1 u okviru trećeg kola španske La Lige.

Katalonski klub uspio je da dođe do druge pobjede u ovoj sezoni, ali su do tri boda protiv Getafea došli teže nego što se to očekivalo.

Barcelona je odlično otvorila utakmicu i povela je već u drugoj minuti utakmice. Nakon odlične akcije Jordi Alba je s lijeve strane ubacio loptu u petarac gostiju, a na nju je natrčao Sergi Roberto i pogodio je za 1:0.

Očekivalo se tada da će Barcelona krenuti još ofanzivnije na gol Getafea, ali gosti su odlično odgovorili.

Klub iz predgrađa Madrida je u 19. minuti uspio da poravna na 1:1. Gosti su odigrali fantastičnu akciju, a gol za izjednačenje postigao je dojučerašnji igrač katalonskog kluba Sandro.

Nakon toga Barcelona je imala incijativu na sredini terena, a to im se veoma brzo isplatilo.

Oglasi

Katalonci su u 30. minuti poveli sa 2:1 i ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak utakmice. U centru pažnje bio je Memphis Depay koji je odličnim driblingom izbacio jednog igrača gostiju, a zatim je pogodio za 2:1.

Početkom drugog poluvremena gosti su imali odličnu šansu da ponovo izjednače. S vrha kaznenog prostora pokušao je Jankto, no Ter Stegen to brani.

Barcelona je u drugom poluvremenu čuvala prednost i nisu imali nekih ambicija da krenu po treći gol. Getafe nije s druge strane imao snage da dođe do izjednačenja i do kraja je ostalo 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su trenutno četvrti sa sedam bodova koliko imaju još Real Madrid, Sevilla, Valencia i Mallorca. S druge strane Getafe je tek na 18. mjestu i još uvijek nema ni bod na svom kontu.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić pobjedu Barcelone odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Šta je Causevicu?? "Sjajna vijest Pjanic na spisku!!! Svijetlo na kraju tunela!" Zasto sad ne pises to ****la te barca da te ****la
8 0
NodzeRM
Patnaja im Getafe!.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi