Pjanić se oporavio od povrede, ali ne može biti zadovoljan odlukom Ronalda Koemana

Ponovo će ostati na klupi

Pjanić se oporavio od povrede, ali ne može biti zadovoljan odlukom Ronalda Koemana

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju na svom terenu protiv Granade utakmicu 33. kola španske La Lige.

Barcelona i Granada trebali su se sastati prije desetak dana, ali je tada utakmica odgođena jer je katalonski klub imao nastup u finalu Kupa kralja.

Odlučeno je da se ovaj meč odigra večeras i fudbalerima Barcelone samo pobjeda dolazi u obzir. Katalonci se bore za titulu prvaka s Atletico i Real Madridom, a u slučaju da večeras osvoje tri boda preuzet će lidersku poziciju La Lige.

Barcelona do kraja prvenstva ima sve u svojim rukama, a ukoliko uspiju da ostvare sve pobjede do kraja onda je jasno da će biti prvaci bez obzira na rezultate madridskih klubova.

Izabranike Ronalda Koemana već večeras očekuje meč protiv Granade koja je ova sezone znala namučiti Katalonce. To se posebno odnosi na četvrtfinale Kupa kralja kada je Barca uz dosta sreće nakon produžetaka prošla dalje.

Dobre vijesti su da se u ekipu vratio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je prije nekoliko dana propustio gostovanje Villarrealu zbog povrede koljena.

Oglasi

No, danas su iz Barcelone saopštili da se Pjanić oporavio i da je dobio zeleno svjetlo od ljekarskog tima za povratak na teren. Pjanić se tako našao u konkurenciji za utakmicu s Granadom, ali teško da će početi od prve minute.

Iako Koeman ima zaista širok roster igrača na raspolaganju on u posljednje vrijeme koristi uvijek 14-15 istih fudbalera. I jučer je najavio da neće ništa puno mijenjati iako je jasno da neke igrače treba da odmori.

Međutim, katalonski Sport objavio je danas da će Koeman na teren poslati sastav koji je najjčešće počinjao utakmice ove sezone, a očekuje se da će Pjanić ponovo ostati na klupi.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Mingueza, Pique, Lenglet, Dest, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Messi, Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić ove sezone nema ni približnu minutažu koju je očekivao, a posljednji nastup u La Ligi imao je još 24. februara protiv Eibara. Nadati se da će večeras dobiti konačno priliku da zaigra.

Mundo Deportivo objavio je jučer da nikome nije jasno kakad "grijeh" ima Pjanić pa ga je Koeman tek tako otpisao iako je stigao ljetos kao veliko pojačanje iz Juventus

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Barcelona nadomak titule bez Pjanića i sad bi kao trebalo očekivati da zaigra... koliko god mi Koemana mrzili zbog Pjanića, ipak je “žutalj” pokazao da je dobar trener jer je od Barcelone koja je bila u velikoj krizi napravio ozbiljnog kandidata za titulu
2 0
BaboBih
Bolje pisati clanak ako zaigra pa napisi kakav je bio.. a ne pisati kao sa nekim cudom da je na klupi..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi