Španski mediji ekskluzivno javljaju: Messi je izabrao gdje će igrati i to za mnogo manju platu!

Argentinac je legenda Barcelone

Španski mediji ekskluzivno javljaju: Messi je izabrao gdje će igrati i to za mnogo manju platu!

Admin Čaušević

Tiho, bez bilo kakve glamuroznosi i velike medijske pažnje Leo Messi je počeo pregovore oko nastavka svoje karijere. 

Messi je prošlog ljeta bio na rubu odlaska iz Barcelone, čak je i predao neku vrstu zahtjeva da želi otići, ali je s vremenom izgladio odnose sa klupskim rukovodstvom, tačnije onda kada je Joan Laporta naslijedio Josepa Bartomeua.

Sjajnog Argentica koji praktično cijelog života igra u Barceloni, ne računajući same početke u Newell's Old Boys želi nekolicina najbogatijih klubova današnjice, prije svih PSG.

Međutim, TVE, španska televizija je danas objavila ekskluzivne informacije sa sastanka Jorgea Messija i Laporte. Tema je produžetak saradnje s Blaugranom.

TVE izvještava da je Messi odlučio ostati na Nou Campu, čak je i pristao na drastično smanjenje plate, ali pod odreenim uslovima.

Sadašnji kapiten ekipe zahtjeva da tim ostane konkuretan i sposoban da se bori sa najboljim te ugovor na duži period što bi mu omogućilo da ostane u klubu nakon što se penzioniše.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/PardavilGalicia/status/1387767826820345859[/twitter]

Trenutna Messijeva plata u Barceloni iznosi čak 71 milion eura, ali ukoliko je zaista odlučio da ostane i dalje na Nou Campu moći će zaboraviti na ovaj iznos.

Inače, nakon lošeg početka sezone Ronald Koeman je postepno od Barcelone napravio vrlo jak tim. Osvojen je Kup Kralja, a Barcelona je u igri i za titulu prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je naravno vođa ekipe. U dosadašnjem dijelu takmičenja je uspio zabiti 33 gola, a prvi je strijelac prvenstva sa 25 golova. Dodao je i 11 asistencija u La Ligi.

Klub koji najviše želi Messija u svojim redovima je PSG, na stol je postavljen dvogodišni ugovor za 33-godišnjaka iz Rosarija, ali kako sada stvari stoje svi pokušaji će biti uzaludni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Kao sto rekoh, Messi ostaje u Barceloni jer je, kao sto clanak tvrdi, LEGENDA.
3 4
realno_govoreci
A koga ovo cudi i ko je mislio ista drugacije? Pa nije lud da igdje negdje drugo gdje nece moci ovo sto jeste.Reprezentacija je njemu najbolji pokazatelj da ne treba eksperimentisati
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi