Imao sve dogovoreno s Barcom, trebao da potpiše, pa stigao telefonski poziv koji je sve upropastio

Odustali od dovođenja Argentinca

Imao sve dogovoreno s Barcom, trebao da potpiše, pa stigao telefonski poziv koji je sve upropastio

Endin Čaušević

Argentinski reprezentativac Guido Rodriguez prije nekoliko sedmica slavio je dogovor s Barcelonom i vjerovao je da će obući dres katalonskog kluba, ali prije nekoliko dana dobio je telefonski poziv kojem se najmanje nadao.

Prije nekoliko sedmica objavljeno je da će ovaj 30-godišnji veznjak na kraju sezone napustiti Betis jer je odbio mogućnost produženja saradnje sa španskim klubom.

To znači da će Rodriguez na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač, te je bio uvjeren da će karijeru nastaviti u dresu Barcelonu.

Mediji u Španiji objavili su još prošlog mjeseca da su Rodriguez i Barcelona sve dogovorili, te da će iskusni Argentinac stići u katalonski klub kao slobodan igrač.

Rodriguez je trebao biti pojačanje za Barcelonu u veznom redu nakon što je dolazak Oriola Romeua bio potpuni promašaj. Vrlo brzo su se dogovorili oko detalja ugovora, a isti je trebao biti potpisan ovog mjeseca.

Međutim, katalonski Sport piše da je došlo do velikog preokreta i da od dolaska Rodrigueza u Barcelonu neće biti ništa.

Oglasi

Iako se ovaj 30-godišnjak radovao što će napraviti pravi iskorak u karijeri i potpisati za evropskog velikana na kraju se bajka pretvorila u noćnu moru.

Sport piše da je Rodriguez prije nekoliko dana dobio telefonski poziv koji mu je "srušio svijet". Iz Barcelone su mu saopštili da od dogovora nema ništa, te da može potražiti novi klub ili pokušati se izboriti za novi ugovor u Betisu.

[related]https://x.com/ManagingBarca/status/1798329114228936901[/related]

Problem se pojavio kada je otkaz dobio Xavi Hernandez jer je španski stručnjak bio taj koji je htio Guidu Rodrigueza u svom timu.

S druge strane sportski direktor Deco nije bio previše zainteresovan za dovođenje Rodrigueza, te je nakon što je Xavi dobio otkaz saopštio argentinskom veznjaku da od njegovog dolaska u katalonski klub nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi trener Hansi Flick na poziciji zadnjeg veznog najviše bi volio vidjeti Joshuu Kimmicha, a također na listi želja nalazi se i Mikel Merino koji iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Real Sociedada.

Od dolaska Rodrigueza očito nema ništa što je za Argentinca sigurno veliki udarac jer je vjerovao da je s Barcelonom sve dogovoreno i da će od naredne sezone igrati za taj klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi