Laporta opet o najvećem rivalu: "Real igra prljavo protiv nas, oni su miljenici sudija"
Predsjednik Barcelone ponovo o Realu

Predsjednik Barcelone

Laporta opet o najvećem rivalu: "Real igra prljavo protiv nas, oni su miljenici sudija"

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta smatra da je najveći rival katalonskog kluba Real Madrid igrao jako prljavo dok se protiv njih vodio proces po optužbi za plaćanje sudija.

Slučaj Negreira o kupovini sudija od strane Barcelone podigao je veliku prašinu u Španiji. Katalonski velikan suočio se s veoma teškim optužbama, čelnici kluba su se našli na udaru, no sud je odlučio kako predsjednik Joan Laporta i njegov tim nemaju ništa s tim slučajem.

Laporta tvrdi da je Real taj koji je imao svoje prste upetljane u kompletan slučaj.

"Real Madrid je igrao prljavo protiv nas, a i s izvještajima protiv sudija na njihovoj televiziji. Tako su mijenjali u svoju korist ono što se zaista dešavalo."

"Real Madrid je taj kojeg sudije favoriziju. Niko ne može dokazati da smo mi kupovali sudije jer to nismo ni radili. Ova kampanja je imala za cilj da nam uništi reputaciju. Osudili su nas i prije nego što je suđenje počelo. Srećom, partneri kluba nisu 'pali' na ovu prevaru."

Govorio je kratko Laporta i o novom pojačanju kraljevskog kluba. On ne vjeruje u filozofiju koju ima Real.

Oglasi

"Želimo da Barca osvoji Ligu prvaka i da dobija apsolutno svaku utakmicu. Ne bih puno pričao o tome što je Real doveo Mbappea. Više vjerujem u našu filozofiju stvaranja talenata u La Masiji", rekao je Laporta.

Barca je istinska fabrika talenata. Ipak, potrebna su pojačanja sa strane, no velika imena zbog finansijskih problema katalonski gigant ne može tek tako dovoditi i to im predstavlja ozbiljne nevolje.

Laporti je Real Madrid 'trn u oku'

Joan Laporta je i ranije optuživao Real Madrid za prljave igre protiv Barcelone. Optužbe je iznosio javno.

Nedavno je komentarisao pritiske na sudije od strane šampiona Španije i nazvao ih je sramotnim. Ne može da vjeruje da sve prolazi bez ikakve kazne.

Oglasi

"Veoma sam ljut i bijesan zbog onog što radi Real Madrid TV. To je velika sramota", istakao je ljutiti Laporta i nastavio je priču:

"Da smo mi napravili ono što su oni već bismo bili kažnjeni. Ono što Real TV radi je čisti utjecaj na sudije, a to čine svake sedmice."

"Real Madrid vrši pritisak na sudije i umiješani su u slučaj Negreira kako bi širili priču da zapravo Barca radi to što oni rade. To je dvostruka igra", poručio je nedavno Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Real Madrida nisu komentarisali optužbe velikog rivala. Za sada gledaju svoja posla, osvajaju trofeje, ali zaista i imaju ogroman utjecaj na sudije izdvajajući njihove greške na Real TV-u.

Veliki rivali sigurno će i naredne sezone voditi veliku bitku u borbi za vrh u Španiji. Strasti se neće smiriti i zbog toga je čuveni El Clasico najveći mogući meč.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahaahha Klasična katalonsko sirotinjska plači p i č k a. Otkako je nestalo para za podmazivanje za sve mu je Real kriv. Pitam se da li je Real kriv i za to jer su prevaranti primili 70 golova na 50 utaknica ove godine?! Kakvi su to bijednici brate. Bez obraza i časti, ali ne čudi me, takva je to japija...
3 2
FudbalskiGenije
Ovi su postali vece placipicke nego united
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi