Flick već razgovarao s pojedinim igračima Barcelone, a navijači na snimku odmah uočili "uljeza"

Već se vratio s posudbe

Flick već razgovarao s pojedinim igračima Barcelone, a navijači na snimku odmah uočili "uljeza"

Endin Čaušević

Hansi Flick jučer je zvanično potpisao dvogodišnji ugovor s Barcelonom, a na klupu katalonskog kluba stiže umjesto Xavija Hernandeza. Nijemac je već jučer razgovarao s nekim od igrača, a navijači su na snimku koji je klub objavio vidjeli i jednog "uljeza".

Barcelona je jučer potvrdila da je Flick novi trener katalonskog kluba nakon što je potpisao ugovor na dvije sezone i sigurno je da njemačkog stručnjaka čeka veliki izazov.

U Barci se nadaju da su napravili dobar potez otkazom za Xavija iako se činilo da će on ostati trener ovog kluba. Na kraju su se odlučili za Flicka koji je pomno čekao poziv iz Barcelone, te su se ekspresno dogovorili oko svih uslova.

Njemački stručnjak je još početkom sedmice stigao u Barcelonu, a jučer je nakon potpisa ugovora obišao trening centar, te su mu Deco i društvo pokazali njegov novi ured.

Pored toga Flick je posjetio i fudbalere koji još uvijek nisu otišli na pauzu, a riječ je o igračima koji se trenutno oporavljaju od povreda.

Među njima je bio i Frenkie de Jong za kojeg je Flick navodno poručio da će ostati u ekipi i da ne želi da ga Barcelona proda. Pored De Jonga tu je bilo još nekoliko igrača, a navijači Barce su odmah uočili i "uljeza" za kojeg su se iznenadili što je tu.

Oglasi

Na snimku koji je Barcelona objavila u pozadini dok su pričali Flick i De Jong bio je i igrač koji je privukao pažnju navijačima zbog svoje "roskaste" kose jer na prvu nisu znali o kome je riječ, ali uskoro je misterija riješena.

U pitanju je Julian Araujo koji trenira s ekipom Barce iako je bio na posudbi u Las Palmasu. Posudba je trenala trajati do kraja narednog mjeseca, ali se on očito ranije vratio u katalonski klub zbog povrede.

Navijači su se iznenadili kada su vidjeli ovog 22-godišnjeg desnog beka na videu jer su mislili da je još uvijek na posudbi.

Oglasi

Araujo je u Barcu stigao početkom 2023. godine iz Los Angelesa za četiri miliona eura, a klub ga je ljetos poslao u Las Palmas na posudbu gdje je ovaj 22-godišnjak bio poprilično dobar i mogao bi mu Flick dati šansu na pripremama.

Reprezentativac Meksika je u Las Palmasu odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima i dao je dva gola. Zbog povrede koju je nedavno zadobio posudba je ranije završena, te on u Barceloni radi na oporavku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je pozicija desnog beka u Barceloni već godinama veliki problem, te je tu Xavi obično koristio Koundea ili Cancela, a bit će zanimljivo vidjeti da li će Flick dati Arauju šansu da se dokaže ili ga čeka nova posudba.

Meksikanac ima ugovor do ljeta 2026. godine s Barcelonom, a njegova cijena trenutno iznosi oko deset miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi