Pique, Busquets i Alba u šoku kada su čuli šta Laporta traži od njih, odmah su ga odbili!

Neće to više da rade

Pique, Busquets i Alba u šoku kada su čuli šta Laporta traži od njih, odmah su ga odbili!

Endin Čaušević

Barcelona ovog ljeta ima velike planove što se tiče novih pojačanja, ali je jasno da finansijska situacija u klubu i dalje nije bajna.

Katalonci se prvo moraju riješiti nekih igrača na koje Xavi ne računa kako bi olakšali budžet za plate, a sigurno će morati prodati i nekoga od prvotimaca kako bi dobili novac za pojačanja.

Međutim, situacija oko finansija je i dalje veoma komplikovana jer Barcelona neće tako lako moći da registruje nove igrače.

Klub ponovo ima plan da pojedinim prvotimcima smanji platu i s njima dogovori isplatu u narednim sezonama kako su to radili i prošlog ljeta. Tada je Gerard Pique pristao da igra skoro besplatno, a još neki prvotimci su znatno smanjili platu i klub je mogao tada da registruje nove igrače.

Joan Laporta i njegovi saradnici očito i za ovo ljeto imaju sličan plan, ali kako piše katalonski Sport u svlačionici Barcelone baš i nisu oduševljeni zbog toga.

Sport je objavio da su pojedini prvotimci Barcelone iznenađeni što je klub od njih ponovo tražio da smanje svoje plate, te su to odbili i poručili da više nema smisla da oni to rade.

Navodno, smanjenje plate odbili su Pique, Busquets i Jordi Alba i poručili da je smanjenje koje su imali prošle sezone najviše na šta mogu pristati. Već su dva puta izlazili u susret klubu na takav način i poručili su da je red da sada to uradi neko od drugih prvotimaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ima ogromne planove što se tiče igračkog kadra ovog ljeta, a glavna meta im je Robert Lewandowski. No, pitanje je kako će registrovati Poljaka ako dođe na Camp Nou ukoliko što prije ne riješe ove probleme.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Stvarno ljudi prelaze sve granice... pazi molim te, "potpisi da tebi smanjimo platu da bi doveli nekoga i placali ga 3 puta vise od tebe" hahahaha
6 0
MaxBavarac
DaBogda se ugasili...a ova trojica potpisali za Alcorcon...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti