Danas se završava posljednji transfer u Premiershipu ovog ljeta

Papiri predani na vrijeme, danas realizacija

Danas se završava posljednji transfer u Premiershipu ovog ljeta

M. Šljivak

Ljetni prelazni rok u Engleskoj završen je jučer.

Posljednjeg dana napravljeno je 25 transfera, a klubovi su potrošili ukupno 128 miliona funti na nove igrače samo u jučerašnjem danju.

Jučer su briljirali Fulham i Everton. Londonski klub doveo je pet igrača zadnjeg dana i postali su prvi novajlija u ligi koji je u jednom prelaznom roku potrošio više od 100 miliona funti.

Sa druge strane Everton je doveo trojicu fudbalera. Iz Barcelone su stigli Yerry Mina i Andre Gomes, a potpisao je i sjajni Brazilac Bernard.

Međutim, iako je prelazni rok završen, danas će biti završen i 26. transfer, a završiće ga Everton. Na Goodison Park će stići i Kurt Zouma iz Chelseaja i to na jednogodišnju posudbu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi papiri predani su na vrijeme sa obje strane. Fudbalska asocijacija će posudbu odobriti i Everton će tako dobiti još jedno pojačanje u defanzivi.

Zouma je prošle godine bio posuđen Stokeu, a želio ga je i Manchester United. Ipak, Chelsea ga nije želio poslati u redove direktnog rivala i na kraju ga je posudio Evertonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti