U Barcelonu je stigao da nastavi put svog oca, a navijači katalonskog kluba su oduševljeni

Ronaldinho je sigurno sretan i oduševljen

U Barcelonu je stigao da nastavi put svog oca, a navijači katalonskog kluba su oduševljeni

Samir Mlaćo
Legendarni Brazilac Ronaldinho mogao bi dobiti svog nasljednika u Barceloni. Ronaldinho je ostavio veliki trag u redovima Katalonaca, aplaudirali su mu u jednom derbiju i navijači Real Madrida, a sada je u Barcelonu stigao njegov sin.

Radi se o mladom Joau Mendesu de Assisu Moreiri koji trenira sa juniorima Barcelone kako bi se pokušao izboriti za ugovor u ovom klubu. To mu je i glavni cilj, a španski mediji prenose da su u toku razgovori prvog čovjeka Barcelone Joana Laporte i Ronaldinhovog brata Roberta de Assisa, oko mogućeg potpisa ugovora.

Joao je ofanzivac, a može igrati i u veznom redu. Ranije je nastupao za Cruzeiro, ali je odlučio da raskine ugovor sa željom da karijeru nastaviti u Evropu. To bi se vrlo brzo moglo desiti, a sigurno da nije mogao ni birati bolju sredinu.

Biće zanimljivo vidjeti šta Ronaldinho junior može napraviti u Barceloni, no teško da može i blizu napraviti što je njegov otac.Sa Barcelonom je osvojio pet trofeja, osvajao i Zlatnu loptu, te u više navrata bio proglašen najboljim igračem godine.

Oglasi

Ronaldinho je u Barceloni igrao od ljeta 2003. godine do ljeta 2008. godine kada je prešao u Milan. Brazilac je oduševljavao fudbalski svijet svojim igrama u katalonskom klubu i postao je ljubimac navijača širom svijeta.

On je svoje najbolje dane proveo u dresu Barcelone s kojom je uspio osvojiti skoro sve što je mogao, a onda je nakon pet sezona napustio klub jer novi trener Pep Guardiola nije računao na njega.

Ronaldinho u posljednje dvije sezone u Barceloni nije briljirao toliko kao prije toga, te je već bilo jasno tada da mu fudbal nije baš u prvom planu. Najviše vremena provodio je u noćnim klubovima, a i znatno se "zapustio" kada je u pitanju kilaža.

"Postajao je period kada je protiv Ronaldinha bilo nemoguće igrati. Opušten, uvijek sa osmijehom na licu, nije bio naporan, još i genije sa loptom", svojevremeno je o legendarnom Brazilcu rekao David Beckham.

Iako je za mnoge fudbalski besmrtan, generalni dojam je da je mogao trajati duže nego inače. Vrhunac je doživio u Barceloni 2005. godine kada je osvojio i Zlatnu loptu poslije čega je počeo lagani pad.

Oglasi

Igrao je i za Milan s kojim je uspio osvojiti Scudetto. Kakav je bio Ronaldinho najbolje ga je nedavno opisao Adriano Galliani, čovjek koji je zajedno sa Silviom Berlusconijem od Rossonera napravio najbolju ekipu svijeta.

"Sada kad bih ga sreo, udario bih ga. Previše je volio muziku, žene i pivo. Ovako je mogao igrati do 60. godine. Dinho je bio čista klasa", kazao je Galliani nedavno.

I dok je na terenu bio nezadrživ, veseo i nasmijan, van terena je bio još opušteniji. Poznata je scena iz 2014. godine kada se fotografisao sam pet žena u bazenu i to na dan kada mu je mu je tadašnja djevojka Vanessa Tasquetto na svom tijelu istetovirala tetovažu R10.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov neodgovorni način ga je skupo koštao. Svojevremeno je i proglasio bankrot. Bio je u zatvoru sa svega šest dolara na računu nakon što je ušao u Paragavaj sa lažnim pasošem. Sumnjiva ulaganja i novac zarađen u Evropi su nestali. Bilo je to prije dvije godine kada je svoj 40 rođendan proslavio iza rešetaka.

Nakon izlaska znao je kako iskoristi svoju slavu i popularnost. Posvetio se snimanju raznih reklama, postao je zaštitno lice video igara kao što su PES i FIFA te mu se sadašnje bogatstvo procjenjuje na tri milona dolara. Učestvuje u raznim humanitarnim akcijama i opet je sretan kao nekad.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Za razliku od oca ovaj je došao samo sa pedigreom na probu, dok mu je otac u Barcu došao kao već opasno dobar igrač koji je umalo završio u Unitedu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti