Džeki duel protiv Đurića, neuvjerljivi Inter ne odustaje od Scudetta

Inter - Verona 1:0

Džeki duel protiv Đurića, neuvjerljivi Inter ne odustaje od Scudetta

Edmir Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 18. kola italijanske Serije A Inter je rezultatom 1:0 pobijedio Veronu. Bio je ovo ujedno duel bh. napadača Edina Džeke i Milana Đurića. Kapiten bh. reprezentacije igrao je do 69. minute, dok je bivši reprezentativac odigrao cijeli susret.

Inter je prije nekoliko dana imao puno problem s drugoligašem Parmom u osmini finala Kupa, prošao je tek nakon produžetaka, a prije toga ispustio je vrijedna dva boda u Monzi (2:2). Prethodno, godina je otvorena pobjedom nad Napolijem u derbiju (1:0).

Inter nije ni večeras blistao, ali je ipak "na mišiće" odigrao meč u kojem je bio favorit na svom terenu, te je jednim golom došao do bitna tri boda. Interesantno da je taj gol postignuti već u trećoj minuti, a strijelac je bio Lautaro Martinez.

[twitter]https://twitter.com/RoyNemer/status/1614352023293661184[/twitter]

Domaći tim nije uspijevao postići još jedan gol, iako je konstantno prijetio i napadao, a dojam je da Verona ne bi dala gol ni za još 360 minuta igre.

Milan Đurić je bio starter kod gostiju, ali ni on ni niko od njegovih saigrača nije uspio zatresti mrežu Onane, iako je dobru šansu imao Sulemana u 70. minuti.

Inter je u jednoj slabašnoj utakmici uspio sačuvati prednost, te proslaviti 12. pobjedu i sa 37 bodova učvrstio se na četvrtom mjestu. Isti broj bodova ima i trećeplasirani Juventus, dok Milan ima 38, a na vrhu je Napoli sa 47 bodova.

Što se Verone tiče, ona je sa devet bodova na pretposljednjem mjestu na tabeli, a bodove spasa moraće da potraži negdje drugo i u duelima sa slabijim rivalima od Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Narednog vikenda nastaviće se šampionat u Italiji. Inter će biti domaćin Empoliju, dok će Veroni gostovati Lecce. Ipak, treba naglasiti da Inter ima i finale Superkupa Italije za četiri dana protiv gradskog rivala Milana u Saudijskoj Arabiji.

S obzirom na trenutnu formu, nije lako prognozirati osvajača trofeja, a uostalom dueli milanskih rivala su takvi da je sve moguće bez obzira na trenutnu formu, igrački kadar ili stanje na tabeli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi