Xavi otkrio koga bi doveo ovog ljeta, čak je i Messi u drugom planu: "Ako ima ikakve šanse..."

Barci treba takav tip igrača

Xavi otkrio koga bi doveo ovog ljeta, čak je i Messi u drugom planu: "Ako ima ikakve šanse..."

E. Škorić

Trener Barcelone Xavi Hernandez otkrio je koga bi volio vidjeti u svom timu naredne sezone i nada se da bi se transfer mogao dogoditi.

Nakon odlaska Sergija Busquetsa, Barcelona je počela da traži nasljednika, a jedan od kandidata je dugogodišnji veznjak Bayerna Joshua Kimmich.

“Kimmich je super vrhunski igrač, ima fantastično razumijevanje igre. Treba nam najkvalitetnija zamjena, odlazi igrač koji je cijelu sezonu bio u prvoj postavi, lider ove Barce koja je osvojila La Ligu i Superkup. Treba nam igrač visoke razine na ovoj poziciji, inače ćemo teško biti konkurentni sljedeće sezone", priznao je Xavi.

"Ako ima ikakvih otvorenih vrata, ako postoji bilo kakva šansa, onda treba pregovarati s Bayernom”, rekao je Xavi u intervjuu za Mundo Deportivo.

28-godišnjem Nijemcu ugovor s minhenskim klubom istječe 2025. godine. Ranije je izgledalo da nema šanse da takav igrač ode iz Bayerna, ali sada je to itekako moguće.

Oglasi

Čelnici Bayerna već znaju da im je prioritet dovođenje napadača jer se ispostavilo da je odlazak Roberta Lewandowskog bio ogroman udarac, te da je minhenskom klubu itekako potrebnla "klasična devetka".

Da bi doveli što zvučnije pojačanje klub mora prodati nekoliko igrača kako bi osigurao dovoljno novca, a Bild navodi da niko u ekipi nije siguran.

Ukoliko dođe adekvatna ponuda iz Katalonije, Kimmich bi mogao da ode, ali vjeruje se da je u svemu ključna želja igrača. Navodno, nema ništa protiv transfera u Barcelonu, nakon svih dešavanja u Minhenu. Očito se Nijemac malo i zasitio Bundeslige koju je sezonama osvajao.

Konkretno, 28-godišnjak ima čak osam bundesligaških naslova, dok je također osvojio i Ligu prvaka. Ove sezone je dao pet golova uz šest asistencija na 33 meča Bundeslige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, krasi ga mogućnost igranja na više pozicija, ali i izuzetne motoričke sposobnosti, te vizija kakvu rijetki igrači imaju. Sve u svemu, vjerovatno najbolja opcija za Xavijev tim, no pitanje je da li je izvodivo da ovog ljeta potpiše za novog španskog prvaka.

Ako već ne mogu da vrate Lionela Messija, za navijače bi dolazak igrača poput Kimmicha bilo zaista nešto posebno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Pusta maštanja. Nema katalonska sirotinja para za njega. I za Bilbiju bi se morali cjenkat...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi