Povratak u Barcelonu? Otkriveno kada će Messi saopštiti svoju odluku

Xavi govorio o tome

Povratak u Barcelonu? Otkriveno kada će Messi saopštiti svoju odluku

E. Ganibegović

Leo Messi napustit će PSG na kraju sezone, a najviše se priča o njegovom povratku u Barcelonu. Poznato je kada će saopštiti konačnu odluku.

Zbog loše finansijske situacije Lionel Messi je 2021. godine bio primoran da napusti Barcelonu te je kao slobodan igrač otišao u PSG.

Iako je osvojio francusko prvenstvo i Superkup, nije se proslavio jer je dva puta ispadao u osmini finala Lige prvaka, te toliko sanjani trofej nije donio u Pariz.

Od jučer je zvanično da će napustiti PSG na kraju sezone kada mu istekne ugovor, a pitanje je da li će se vratiti u Barcelonu.

Katalonski klub želi nazad svoju legendu, a o njegovom eventualnom povratku je na press konferenciji govorio trener Blaugrane, Xavi Hernandez.

"Već sam to rekao mnogo puta, ovdje su vrata otvorena. Ja sam trener ekipe i znam da će nam pomoći ako odluči da dođe, ali mislim da ga moramo ostaviti na miru.

Oglasi

Tamo mora da završi sezonu, mnogo poštuje klub PSG, želi da završi sezonu na najbolji mogući način. Ističe mu ugovor i on je stekao pravo da kaže kuda želi da ide, gdje da završi karijeru.

Mislim da može da nastavi na visokom nivou i ako dođe u Barcelonu, gdje ga žele svi Katalonci, posebno ja kao trener, vrata su mu otvorena.

Rekao mi je da će odluku donijeti sljedeće sedmice i da ga ostavimo na miru. Ako o Leu pričamo svaki dan, mislim da to neće biti dobro. Odluku će donijeti sljedeće sedmice, sada ima 200 hipoteza. Na kraju će on odlučiti o svojoj sudbini, ovdje su mu otvorena vrata",istakao je Xavi Hernandez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, osim Barcelone za Messija je interes pokazao Chelsea, te saudijski Al-Hilal koji mu je pripremio bogatu ponudu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Da je toliko voli, koliko mitomanska sirotinja vjeruje da ih voli, davno bi potpisao, ne bi vagao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi