Barcelona izgubila od Levantea, ali na kraju je dobro prošla

Sanjin Prcić odigrao svih 90 minuta

Barcelona izgubila od Levantea, ali na kraju je dobro prošla

Ernesto Valverde je poprilično promiješao karte za prvi duel osmine finala Kupa Kralja protiv Levantea, a to se Barceloni obilo o glavu pošto je poražena na gostovanju rezultatom 2:1.

Furiozno su domaći krenuli u meč i jako brzo stigli do vodstva od 2:0. Igrala se 4. minuta susreta kada je Rochina sjajno ubacio iz slobodnjaka, a Cabaco glavom matirao golmana Barca za 1:0.

Četrnaest minuta kasnije Levante je stigao do drugog gola nakon što je Boateng sjajno uposlio Mayorala koji je pogodio mrežu Barce za 2:0.

Imala je Barcelona nekoliko dobrih prilika da smanji zaostatak u prvom poluvremenu. Prijetio je u nekoliko navrata i Malcom koji je danas dobio šansu, ali se na odmor otišlo vodstvom Levantea od 2:0.

Kako je odmicalo drugo poluvrijeme, činilo se da su se fudbaleri Barce predali, ali onda u 83. minuti Simon pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru i Katalonci dobijaju penal. Siguran sa bijele tačke minutu bio je Coutinho za konačnih 2:1.

Iako je upisala poraz, Barcelona je na kraju ipak izvukla dosta dobar rezultat pred revanš susret na svom Nou Campu, posebno kada se uzme u obzir da je Levante propustio i jednu stopostotnu priliku da povede sa 3:0.

Treba dodati da je bh. fudbaler Sanjin Prcić odigrao čitav susret u dresu Levantea, a dobio je i žuti karton u prvom poluvremenu.

Top Komentari

BeHaudin
Volio bih znati da li Prosinecki gleda ovakve susrete ? Trebao bi obavezno po meni, jer imamo naseg momka tu, koji igra jako dobro i uz Pjanica i Besica mogao bi tako slicno i u repki ! La liga je puno kvalitenija od neke Belgije ili Srbije gdje igraju njegovi favoriti , Cimirot i Zakaric !
29 5
Konj konjski
Kad messi ode u penziju ispadaju u 2.ligu
26 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi