Pet napadača na meti Barcelone: Jedan sigurno stiže na Camp Nou?

Munir na izlaznim vratima kluba

Pet napadača na meti Barcelone: Jedan sigurno stiže na Camp Nou?

E. Čaušević

Barcelona je bila poprilično aktivna u januarskom prelaznom roku jer je u klub stigao Jason Murillo, a jučer je potvrđeno da je sve dogovoreno sa Jean-Clairom Todibom koji kao slobodan igrač dolazi na kraju sezone.

Međutim, ono što iznenađuje mnoge jeste činjenica da Barca još nikoga nije prodala, ali prema svemu sudeći samo je pitanje vremena kada će se to desiti. Denis Suarez nalazi se na korak od Arsenala, dok je na izlaznim vratima kluba i Munir.

Ukoliko Munir napusti Barcu u januaruskom prelaznom roku onda će Luis Suarez ostati jedini klasični napadač u ekipi. Navodno, čelnici Barce su svjesni toga i već neko vrijeme pokušavaju pronaći napadača koji bi bio dostojna zamjena za Urugvajca.

Prema pisanju španskih medija na radaru katalonskog kluba nalazi se čak pet napadača. Oni pokušavaju dovesti barem jednog od njih, no bit će izuzetno teško jer klubovi baš i ne vole prodavati igrače u toku sezone.

Navodno, Barca već neko vrijeme prati Fernanda Llorentea, Kevina Gameira, Alvara Moratu, Krzysztofa Piateka i Timu Wernera. No, Mundo Deportivo prenosi da je najizglednije da dođe Llorente koji nije zadovoljan minutažom u Tottenhamo. Ipak, ni u Barci se vjerovatno neće nešto previše naigrati pored Suareza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jean-Clair Todibo stiže na ljeto iz Toulousea

Barcelona je na svojoj zvaničnoj stranici jučer zvanično potvrdila da će Todibo potpisati za ovaj klub na kraju sezone, te da će se na ljeto priključiti ostatku ekipe.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je ove sezone debitovao u dresu Toulousea, te je svojim igrama skrenuo pažnju mnogih klubova. Interes su pokazali Manchester City i Juventus, no on je na kraju odlučio da potpiše za Barcu gdje dolazi kao slobodan igrač.

Top Komentari

merim
U barceloni i Pique moze igrat napad ionako samo postave nogu na mesijeva dodavanja....
10 0
zenica78
novinar skini znak upitnika sa naslova bode u oci,ne mozes reci jedan "sigurno" stize,pa znak upitnika onda nije sigurno,nigdje veze
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi