Lažna uzbuna oko Piquea, za sve je kriv Mundo Deportivo

Mnogi povjerovali u lažnu vijest

Lažna uzbuna oko Piquea, za sve je kriv Mundo Deportivo

Ugledni španski Mundo Deportivo je krajem 2018. godine plasirao interesantnu, ali brzo će se ispostaviti i lažnu, vijest vezanu za Gerarda Piquea.

Novinari ovog časopisa donijeli su "ekskluzivu" da će se Pique oprostiti od fudbala na kraju naredne sezone (kada bude imao samo 32 godine), te da će potom postati predsjednik Barcelone.

Otkriveni su i Piqueovi izmišljeni planovi da oko sebe okupi bivše saigrače Puyola, Xavija i Iniestu kojim bi dao određene funkcije u klubu, a najsmješnije zvuči ideja da će stadion preimenovati u "Waka Waka Nou Camp", po čuvenoj pjesmi svoje supruge Shakire.

I tako se cijeli svijet "upecao" na priču Mundo Deportiva, među njima i SportSport.ba, koji su prenijeli šaljivu vijest objavljenu na "El Dia de los Santos", 28. decembra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Dia de los Santos Inocentes je u Španiji dan kada se zbijaju šale na tuđi račun, nešto što nama predstavlja 1. april.

Zbog velike uzbune koja se podigla oko Piquea i njegovih navodnih koraka koji će uslijediti, oglasio se i Mundo Deportivo koji je na kraju morao objašnjavati svojim čitaocima da je riječ o običnoj šali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi