Dramatično u Barceloni, transfer Lewandowskog bi mogao propasti

Sve je upitno

Dramatično u Barceloni, transfer Lewandowskog bi mogao propasti

Admin Čaušević

Situacija u Barceloni je daleko od idilične iako ništa ne ukazuje na to.

Dolaskom Xavija Hernandeza na klupu ekipa se preporodila te je počela ostvarivati pozitivne rezutlate i plijeniti pažnju dobrom igrom.

Ipak, u administrativnom sektoru situacija je poprilično dramatičan. Upitne su isplate plata igračima pa i mogući izlazni transferi.

Mnogi već vide Roberta Lewandowskog u Barceloninom dresu, ali taj transfer je trenutno daleko od realizacije jer Katalonci nemaju novca.

Bayern želi 40 miliona eura za svog najboljeg igrača, novac do kojeg na Nou Campu moraju doći što prije ukoliko žele sjajnog Poljaka.

Barcelona bi likvidnost mogla osigurati prodajom TV prva zbog čega predsjendik Joan Laporta mora donijeti odluku što je prije moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na stolu su dvije ponude i to od CVC Capital Partnersa s kojim je ugovor ratificirala i La Liga i nudi Barceloni iznos od 270 miliona eura za 10% TV prava u razdoblju od 50 godina, te Goldman Sachsa, koji bi platio 400 270 miliona eura za 20% prava na rok od 20 godina.

Između čelnika Barcelone nema usaglašenosti, različiti su stavovi koji ugovor izabrati pa je upitno da li će klupski uposlenici uopšte dobiti plate za juni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi