Lewandowski u Barceloni? Laporta ohladio vruće katalonske glave

Još ništa se ne zna

Lewandowski u Barceloni? Laporta ohladio vruće katalonske glave

Edmir Škorić

Navijači Barcelone s nestrpljenjem čekaju ishod sage oko Roberta Lewandowskog, vjerujući da će Poljak na kraju potpisati za njihov klub.

Lewandowski je odlučio da napusti Bayern i tu je odluku tokom vikenda saopštio čelnicima kluba. Međutim, on ima ugovor do ljeta 2023. godine i Bayern može da ga zadrži još jednu sezonu, iako bi to bilo protiv igračeve volje, a definitivno Poljak nije zaslužio da mu Bavarci rade nešto nazao.

S druge strane, Bayern onda može da zaradi tako što će ga prodati ovo ljeto, a spominje se najviše transfer u Barcelonu za oko 30-35 miliona eura. No, mogu li si Katalonci usljed financijske krize priuštiti dovođenje jednog od najboljih napadača svijeta?

U radijskoj emisiji "Tot costa" o izgledima za transfer govorio je predsjednik FC Barcelone Joan Laporta. On je pomalo ohladio vruće katalonske glave i priznao da to neće biti baš tako lako.

"Neće biti lako. Izlazimo iz vrlo teške financijske situacije i moramo puno raditi kako bismo stvorili konkurentan tim. Jordi Cruyff i Mateu Alemany i dalje rade, dajte im malo vremena i samopouzdanja", rekao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nedavno završenoj bundesligaškoj sezoni Lewandowski je osvojio još jedno državno prvenstvo i krunu najboljeg strijelca. U 46 utakmica Poljak je postigao 50 golova i imao sedam asistencija.

Lewandowski je igrač Bayerna od ljeta 2014. godine, kada je došao iz dortmundske Borussije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi