Opekli su se za Miralema Pjanića, pa su sada Juventusu poslali kratak i jasan odgovor

Ništa od takvog dogovora

Opekli su se za Miralema Pjanića, pa su sada Juventusu poslali kratak i jasan odgovor

E. Čaušević

Barcelona i Juventus su prije dvije godine sve iznenadili kada su odlučili da naprave razmjenu igrača u koju su bili uključeni Miralem Pjanić i Arthur Melo.

Barcelona je dovela Pjanića u svoje redove iz Juventusa dok je u suprotnom pravcu otišao brazilski veznjak Arthur. Međutim, pokazalo se na kraju da taj dogovor nije bio baš dobar ni za jedan od ovih klubova.

Pjanić je u prvoj sezoni većinom sjedio na klupi u Barceloni i prošlog ljeta odlučio je da ide na posudbu u Bešiktaš jer je shvatio da se ne nalazi u planovima tadašnjeg trenera Ronalda Koemana.

Što se tiče Arthura on je dosta standardniji u Juventusu, ali Brazilac baš nije ispunio očekivanja. Mnogi smatraju da su Barca i Juve itekako pogriješili s ovom razmjenom igrača koja nikome nije donijela ništa dobro.

Međutim, kako pišu mediji u Italiji čini se da je Juventus spreman da ponovo pokuša napraviti sličan dogovor s Barcelonom.

Naime, Stara dama je pokazala interes da u svoje redovede dovede Frenkieja de Jonga koji bi se mogao ovog ljeta naći na transfer listi. De Jong je standardan u Barceloni, ali ne igra na nivou na kojem se to od njega očekuje.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da Barca razmišlja o prodaji ovog veznjaka, a u Juventusu pomno prate razvoj situacije.

Kako je objavio Tuttosport klub iz Torina spreman je da Barceloni ponudi novu razmjenu igrača. Juventus je ponudio nekoliko igrača kao dio razmjene za De Jonga, ali iz katalonskog kluba su dobili kratku i jasnu poruku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Joan Laporta poručio je da od takvog dogovora nema ništa i da Barcelona ne želi da napravi grešku kao s Pjanićem. U slučaju da De Jong napusti zaista Barcu to će se desiti samo ukoliko neko plati za njega sumu novca koju Katalonci žele.

Također, interes za De Jonga pokazao je i Manchester United kojeg Erik ten Hag sino želi vidjeti u ovom klubu, ali konkretne ponude još uvijek nije bilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije