Barcelona kreće u konačnu ofanzivu!

Transfer saga i dalje traje

Barcelona kreće u konačnu ofanzivu!

Transfer saga se nastavlja. Neymarova sudbina još nije poznata - a "rat" Barcelone i Reala se još ne misli smiriti.

Gotovo čitavog ljeta se špekulisalo o pokušajima Barcelone da vrati Brazilca na Nou Camp, dok se sve glasnije govori i o Realovim naporina da osigura Neymarov transfer iz PSG-a.

Real bi možda Neymara doveo i sljedećeg ljeta, dok Barcelona posao želi završiti do kraja prelaznog roka, a sada španski Sport piše da su Katalonci spremni krenuti u konačnu ofanzivu kako bi uvjerili i PSG i Neymara da žele zaključiti posao.

Izvori bliski Barceloni su za Sport demantovali navode o PSG-ovom ultimatumu - vremenskom roku da se posao zaključi.

Navodno će Barcelonina tokom vikenda konstruisati ponudu koja će na Park prinčeva zvanično stići u ponedjeljak.

Plan je da Barcelona pošalje ponudu koja će parirati onoj Real Madrida: Novac + igrači.

Barcelona nakon upućene ponude, međutim, neće žuriti već će uzeti dovoljno vremena da osmisli strukturu ugovora zbog važnosti da se klupske finansije kontrolišu i da se ne dopusti trošak veći od onog koji se može podnijeti. Čelnici Barcelone se, također, moraju pobrinuti da Neymarova primanja ne naprave problem klubu.

Najmanje dvojica igrača

Jasno je, dakle, da Barcelona ne planira čitav potencijalni transfer isplatiti u "kešu", već će u posao morati uključiti barem dvojicu igrača i obojicu ih uvjeriti da Nou Camp zamijene Parizom i Parkom prinčeva.

Pošto je Coutinho već otišao u Bayern, Barca nema previše opcija. Španski mediji smatraju da će, ako do ponude dođe, Ivan Rakitić sigurno biti jedan od igrača u "transfer paketu", dok se o imenu drugog još špekuliše.

Jedno je jasno, vrijednost dvojica igrača će morati biti oko 100 miliona eura, dok će sličnu cifru Barcelona morati isplatiti PSG-u novcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veoma važna će biti i Neymarova uloga u sklapanju posla. Zbog toga Barca mora uvjeriti Brazilca da je "smrtno" ozbiljna po pitanju negovog transfera i povratka na Nou Camp kako bi on sam pokušao uvjeriti čelnike PSG-a da pristanu na kompromis sa Kataloncima.

Dakle, nakon ponedjeljka bi Neymarova situacija mogla biti puno jasnija...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Kako odvratan lik
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi