Zajedno pratili žrijeb i vidjeli da igraju protiv Real Madrida, pa svojom reakcijom izazvali bijes

Igrači Barcelone su puni samopouzdanja

Zajedno pratili žrijeb i vidjeli da igraju protiv Real Madrida, pa svojom reakcijom izazvali bijes

E. Čaušević

Voljom žrijeba odlučeno je da ćemo u polufinalu Kupa kralja gledati novi El Clasico i okršaj Real Madrida i Barcelone, a španski mediji otkrili su kako su igrači katalonskog kluba reagovali nakon što su vidjeli da će ponovo igrati protiv ljutog rivala.

Barcelona i Real Madrid su prije nekoliko sedmica igrali finale španskog Superkupa u kojem je katalonski klub pobijedio sa 3:1 i osvoji prvi trofej u ovoj sezoni.

Katalonci su oduševili sve svojom igrom, ali i iznenadili fudbalsku javnost koliko su dominantni bili protiv aktuelnih prvaka Evrope.

Ipak, igrači Real Madrida ne moraju dugo čekati na osvetu jer će već u polufinalu Kupa kralja igrati protiv Barcelone. Prvi susret ovih ekipa na rasporedu je trebao biti iduće sedmice na Santiago Bernabeu, ali je došlo do odgode.

Naime, Real Madrid će nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu zbog čega je termin polufinala Kupa kralja morao biti pomjeren.

Naravno, španski mediji pokušavaju što više da "zakuhaju" atmosferu pred još jedan El Clasico, a to se posebno odnosi na medije koji su nešto privrženiji Real Madridu.

Oglasi

Tako je jutros madridski AS objavio da su fudbaleri Barcelone zajedno pratili izvlačenje parova polufinala Kupa kralja u Ciudad Deportivi, te da nisu bili razočarani kada su vidjeli da će igrati dvomeč protiv Real Madrida.

AS navodi da su iz bliskih izvora saznali da su igrači Barcelone počeli aplaudirati i slaviti kada su za protivnika dobili Real Madrid jer očito smatraju da protiv ljutog rivala neće imati problema da se plasiraju u finale Kupa kralja.

Ipak, takva reakcija bi se itekako mogla obiti o glavu igračima Barcelone i dodatno motivisati njihovog protivnika koji ionako želi da se osveti za poraz u Superkupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prva utakmica polufinala Kupa kralja između Real Madrida i Barcelone će se odigrati navjerovatnije 1. marta iako se trebala igrati iduće sedmice.

Termin za revanš meč na Camp Nou još uvijek nije usklađen zbog gustog rasporeda oba kluba, ali kako stvari stoje bit će odigran tek u aprilu. Također, između ta dva susreta će biti odigran i ligaški El Clasico i to 19. marta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
@ogs U pravu si, ja bih Real Madrid zamrznuo jedno trideset godina, da se ostale ekipe malo približe broju osvojenih trofeja,pa onda krenuti od početka.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi