Dan pred debi za Barcelonu promijenio broj na dresu, pa objasnio svima zašto je to uradio

Iznenađujuća odluka

Dan pred debi za Barcelonu promijenio broj na dresu, pa objasnio svima zašto je to uradio

Endin Čaušević

Ilkay Gundogan prošlog mjeseca potpisao je za Barcelonu u koju je stigao kao veliko pojačanje iz Manchester Cityja. Njemački veznjak odlučio je zadužiti dres s brojem 14, ali samo dan pred debi za katalonski klub Gundogan je odlučio da promijeni broj i potom je objasnio zašto je to uradio.

Gundogan je čak sedam sezona proveo u Manchester Cityju i bio je jedan od najvažnijih igrača u ekipi Pepa Guardiole, ali nakon trostruke krune odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Ovaj 32-godišnji veznjak prihvatio je ponudu Barcelone s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još godinu dana.

Očekuje se da će Gundogan sutra upisati zvaničan debi za Barcelonu u prvom kolu nove sezone La Lige protiv Getafea.

No, njemački veznjak se našao u centru pažnje zbog iznenađujuće odluke. Poznato je da je Gundogan dolaskom u Barcelonu zadužio dres s brojem 14 koji je nosio na pripremnim mečevima, ali odlučio se na drugi broj.

Oglasi

Iako sezona starta sutra danas je Barcelona potvrdila da Gundogan ipak neće nositi broj 14 i da je odlučio u posljednji trenutak da zaduži neki drugi broj.

Riječ je o broju 22 kojeg je nosio Raphinha, ali on je postao slobodan kada je Brazilac uzeo broj 11. Gundogan je iskoristio priliku i odlučio se za broj 22 što je iznenadilo navijače Barce, ali je on objasniio zašto je to uradio.

Gundogan je poručio da mu je broj 22 itekako značajan u karijeri jer je to broj kojeg je nosio kada se tek pojavio na velikoj sceni među profesionalcima.

Image

Tada je Gundogan igrao u dresu Nuremberga i nosio je broj 22, a iako je broj osam njegov zaštitni znak jasno je i da broj koji će nositi u Barceloni za njega ima ogroman značaj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Image

Inače, utakmica između Barcelone i Getafea igrat će se sutra s početkom u 21:30 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi