Barcelona gubila, pa slavila pogotkom iz penala u sudijskoj nadoknadi

Ostaju u utrci sa Gironom i Realom

Barcelona gubila, pa slavila pogotkom iz penala u sudijskoj nadoknadi

Samir Mlaćo

Uzbudljivo je večeras bilo u okviru 19. kola španjolske LaLige.

Barcelona je gostovala kod Las Palmasa, a domaći su tražili prvu pobjedu nakon skoro 40 godina protiv Katalonaca na svom terenu.

Na kraju je završilo 2:1 za Barcelonu pogotkom u posljednjim sekundama meča i to sa 11 metara, a o tome će se mnogo pričati.
Već u 12. minuti šok za Barcelonu. EL Haddadi je pogodio i domaći su mogli da slave. U 30. minuti moglo je biti 2:0, no Ramirez je pogodio stativu gostiju. Bilo je to skoro sve važno u prvom poluvremenu, a gosti su djelovali potpuno izgubljeno i bezidejno.

Barcelona je bolje otvorila drugi dio i jasno je bilo da želi do bodova. Isplatilo se to već u 56. minuti kada uz mnogo sreće Torres matira domaćeg golmana.

U 62. minuti Torres šalje nisku loptu u šesnaestercu, ali nije se dobro razumio sa Lewandovskim i propala je velika šansa za Katalonce.

Oglasi

Pritiskala je Barcelona, no činilo se da će ostati 1:1. Igrala se druga minuta sudijske nadoknade, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku za goste. Sinkgraven je skrivio jedanaesterac, a Fuertes odmah pokazao na bijelu tačku.

Crveni karton je dobio igrač Las Palmasa, a Gundogan uzeo loptu i donio svom timu tri boda.

Igralo se čak osam minuta nadoknade, Barcelona je imala još jednu veliku šansu, ali Roque je promašio nemoguće. Ipak, Katalonci su slavili i došli na treću poziciju te imaju 41 osvojen bod.

Domaći navijači su sudije i goste ispratili zvižducima, no mora se priznati da je jedanaesterac bio opravdan.

Ranije su danas u okviru 19. kola La Lige igrali Osasuna i Almeria (1:0), te Sevilla - Ath. Bilbao (0:2).

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 19. kolo:

Las Palmas - Barcelona 1:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dajte jednu vrecu penala za moju Penalonu...
5 2
user1620593935
Vidjelo smo sve jucer... Jos sudija jucer produzava samo 3 minute, a da je Realu trebao gol nadoknada bi bila 7-8 minuta kao i uvijek... A da ne pricamo kako je Barca ostecena protiv Reala, Getafea i Granade. 3 pobjede su im ukradene. U zadnjih 50 utakmica La Lige Barci svirana samo 4 penala, Realu svirano 18. Komedija. Lako je tako osvajati titule ali Real drugacije i ne zna...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi