Xavi nije još ni otišao, a igrači Barcelone već rekli Laporti koga žele za novog trenera

On im je prva želja

Xavi nije još ni otišao, a igrači Barcelone već rekli Laporti koga žele za novog trenera

E. Čaušević

Xavi Hernandez saopštio je sinoć da napušta klupu Barcelone na kraju ove sezone i da neće ostati do kraja ugovora. Već se uveliko špekuliše o tome ko bi mogao biti novi trener katalonskog kluba, a navodno igrači već znaju koga žele da ih vodi od naredne sezone.

Barcelona je sinoć na Montjuicu poražena od Villarreala sa 5:3 nakon šokantnog preokreta gostiju u samom finišu meča, a to je bila kap koja je prelila čašu.

Nakon utakmice Xavi je na press konferenciji izjavio da napušta Barcelonu na kraju sezone i da je to konačna odluka, te da se sigurno neće predomisliti bez obzira na sve.

Naravno, nije dugo trebalo da španski mediji počnu špekulisati o tome ko bi mogao biti novi trener Barcelone, te se već pojavilo nekoliko potencijalnih kandidata za Xavijevog nasljednika.

Međutim, katalonski Sport navodi da čelnici Barcelone neće žuriti s donošenjem odluke, te da će konsultovati i igrače ovog tima kako bi zajedno pokušali pronaći najbolje rješenje.

Oglasi

Sport piše da su igrači Barcelone već pronašli svog kandidata i da se zna koga oni žele za novog trenera katalonskog kluba.

Navodno, oni su jasno poručili Joanu Laporti da bi Luis Enrique bio idealno rješenje, ali to neće biti lako ostvratiti s obzirom da je španski stručnjak trenutno angažovan u PSG-u.

Enrique je već vodio Barcelonu s dosta uspjeha i zadnji je koji je donio ovom klubu titulu prvaka Evrope još 2015. godine. Napustio je Barcu dvije godine kasnije kada je stigao Ernesto Valverde, no vrata kluba su mu ostala otvorena.

Sport je naveo da su igrači Barcelone jednoglasno odlučili da predlože Enriquea za novog trenera i nadaju se da Laporta i njegovi saradnici mogu napraviti čudo na kraju sezone.

Oglasi

Ovaj 53-godišnji stručnjak preuzeo je ljetos PSG i potpisao dvogodišnji ugovor. No, ukoliko ne donese Parižanima titulu u Ligi prvaka onda neće biti iznenađenje ukoliko Enrique nakon samo jedne sezone napusti Pariz.

To bi za Barcelonu bio idealan scenario, a sigurno da ni Enrique ne bi imao ništa protiv povratka na Camp Nou gdje je kao trener ostvario najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Lige prvaka s Barcelonom je osvojio dvije titule prvaka Španije, tri trofeja Kupa kralja, te po jedan trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu, UEFA-inom Superkupu i španskom Superkupu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Napravite anketu, a nigdje Lucha!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti