Pala i prva žrtva među igračima zbog Xavijeve odluke da napusti Barcelonu

Mora da ide

Pala i prva žrtva među igračima zbog Xavijeve odluke da napusti Barcelonu

Edmir Škorić

Iako je igrač imao želju da ostane, sada kada je postalo poznato da Xavi neće ostati naredne sezone, postalo je jasno da mora spakovati kofere i napustiti Barcelonu.

Sergi Roberto imao je otvorena vrata za nastavak još jednu godinu. Timski kapiten se čak sastao s Xavijem Hernandezom kako bi dovršio detalje oko ostanka.

Međutim, iznenađujuća najava odlaska Xavija 30. juna pomrsila je planove Sergiju Robertu i čini se da je i za njega ubrzo gotova epizoda u Barceloni, budući da, prema pisanju madridskog lista As, klub nema namjeru da obnovi igračev ugovor.

Prošle godine nije bilo konsenzusa o ostanku Sergija Roberta, ali je Xavi tražio da se obnovi ugovor na godinu dana, tvrdeći da je igračeva uloga jako važna u svlačionici, uzimajući veliki broj mladih igrača u ekipi. Isto tako, Roberto je pristao na manju platu, svjestan financijskih problema kluba.

Ipak, sada sve ukazuje na to da će nakon 14 godina otići iz Barcelone, s tim da bi vjerovatno sve bilo drugačije da je Xavi ostao i naredne sezone trener.

Oglasi

31-godišnji španski defanzivac imao je i ove sezone problema s povredama, pa je jedva sakupio 14 nastupa, od čega šest u La Ligi, a uspio je dati tri gola uz jednu asistenciju.

Sergi Roberto bi se mogao pridružiti svojim bivšim saigračima Leu Messiju, Luisu Suarezu, Jordiju Albi i Sergiju Busquetsu u Inter Miamiju, budući da se i prošle godine povezivao sa MLS ekipom.

"Sviđaju mi ​​se Sjedinjene Države. Volim MLS, imam prijatelje koji tamo igraju. Volio bih da se tamo razvijam u narednim godinama", rekao je nedavno Sergi Roberto upravo za Marcu.

Skoro pa sigurno će ga pozvati iz Inter Miamija, ali nema sumnje da će biti još ponuda za trenutnog kapitena Barcelone čiji dres će nositi još samo nekoliko puta.

Ko će biti novi trener Barcelone?

Sada kada je Xavi najavio odlazak, navijači Barcelone s nestrpljenjem očekuju imenovanje njegovog nasljednika. Postoji već nekoliko ozbiljnih kandidata, a navodno su u najužem krugu Thiago Motta, trener Bologne, zatim bivši igrač Raphael Marquez i Michel, koji ove sezone radi sjajne stvari na čelu Girone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve mahom neiskusni treneri, ali koji imaju potencijala da izrastu u velike stručnjake, dok se ipak mnogi u Kataloniji nadaju povratku Pepa Guardiole, a nekima je potajno želja Jurgen Klopp, mada će očito na tome i ostati... U anketi ispod ostavite vaš glas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PitBull1921
Al ne znam otkud Zinedine Zidane u glasanju, kakva je to logika, ko da će čovjek izdati Real i sad bit trener Barce, haj Murinja, nije nikakva ni ikona u Realu ali Zidane jbg, glupo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti