Camp Nou ne pamti ovakvu utakmicu!

Viđen je spektakl

Camp Nou ne pamti ovakvu utakmicu!

E. Oštraković

Odigrane su dvije utakmice Evropske lige i to između Ajaxa i Union Berlina, te derbi utakmica na Nou Campu između Barcelone i Manchester Uniteda.

Pravi spektakl očekivao se na Nou Campu između Barcelone i Manchester Uniteda, a upravo to dobili su navijači oba kluba.

Iako je Barcelona bila blagi favorit na ovom susretu, ova fenomenalna utakmica koja je ponudila sve, završena je bez pobjednika. Konačan rezultat bio je 2:2.

Prvo poluvrijeme bilo je prepuno šansi na obje strane, ali falili su golovi. Najzaslužniji za to bili su golmani, a posebno se ističe Ter Stegen.

Ipak, u drugom poluvremenu viđena su četiri gola. U 50. minuti veliko slavlje domaćih navijača. Raphinha je centrirao iz kornera, a Alonso je postigao gol za 1:0.

Samo tri minute kasnije Rashfrord je nakon asistencije Freda, kao brzi voz prošao kroz odbranu Barcelone i matirao Ter Stegena.

Oglasi

U 59. minuti šok na Nou Campu. Loptu je u svoju mrežu nakon jako nespretne reakcije pospremio Kounde, te je Manchester United imao prednost od 1:2.

Ipak u 76. minuti veliku glupost napravio je Casemiro koji je poklonio loptu igračima Barcelone, a sve to kaznio je Raphinha.

Gol za poravnanje koji je postigao Raphinha možete pogledati OVDJE.

Zanimljivo je i to je viđen veliki broj spornih situacija na ovoj utakmici. Barcelona je u prvom poluvremenu tražila penal zbog starta nad Albom, ali ga nije dobila.

U drugom poluvremenu Rashford je bio u punom trku, ali je srušen, a ni tada se glavni sudija ovog susreta nije oglasio.

Do kraja utakmice viđeno je još nekoliko jako dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:2.

Sjajnu utakmicu odigrali su i Ajax i Union Berlin, ali je nevjerovatno da na ovom susretu nije viđen niti jedan gol.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Obje ekipe imale su mnogo prilika, a posebno tu treba naglasiti šanse koje je imao Union Berlin, međutim golova nije bilo.

Utakmica je na kraju završena remijem, te će odluka o putniku u narednu fazu takmičenja pasti u revanš susretu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Znalac , Sudije su jedino uvijek na strani Real Uefadrida. Barca opet zakinuta za penal. I danas.
1 6
user1600705501
Cekamo ih na old traffordu da pokazemo kakav se fudbal igra i Engleskoj
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi