Barcelona nakon preokreta savladala Leganes

Teška pobjeda Katalonaca

Barcelona nakon preokreta savladala Leganes

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su nakon preokreta u gostima pobijedili Leganes sa 2:1 u meču 14. kola La Lige.

Katalonski klub je uz dosta muke uspio da dođe do tri boda na gostovanju kod Leganesa i to golom u samom finišu utakmice. Ipak, stvari za Barcu nisu počele baš najbolje.

Leganes je poveo već u 12. minuti kada je fantastičan gol za 1:0 postigao En Nesyri. Barcelona je u nastavku imala incijativu i posjed lopte, ali nikako nisu mogli ozbiljnije da zaprijete Leganesu.

Međutim, početkom drugog dijela Barca je poravnala na 1:1. Messi je centrirao iz slobodnjaka, a najbolje se u kaznenom prostoru domaćih snašao Luis Suarez koji je pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom je Barca krenula po pobjedu, ali je Leganes odlično igrao u defanzivi. No, u 81. minuti Katalonci su došli do preokreta kada je Arturo Vidal pogodio za 1:2 i veliku pobjedu Barce. Sudija je gledao VAR zbog mogućeg ofsajda, ali je na kraju priznao gol gostiju.

Barcelona ostaje na prvom mjestu sa 28 bodova i ima tri boda više od Real Madrida koji večeras igra svoj meč protiv Sociedada. Leganes je i dalje prikovan za dno sa svega šest bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi