Barcelona podsjetila na slavne dane, izbacila Napoli i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka!
Xavi Hernandez se prvi put s Barcelonom kao trener plasirao među osam najoljih u Evropi.

Sjajan meč na Montjuicu

Barcelona podsjetila na slavne dane, izbacila Napoli i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka!

E. Ganibegović

Barcelona je nakon 1:1 u prvoj utakmici večeras s 3:1 slavila protiv Napolija i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Sjajan meč smo gledali na Montjuicu.

Igrala se 15. minuta kada je Raphinha lijepo izbjegao ofsajd, dodao do Lopeza koji pogađa kroz noge Jesusu za 1:0. Gol Fermina Lopeza za 1:0 pogledajte klikom OVDJE

Samo šezdesetak sekundi kasnije, sijevnula je kontra Barcelone. Raphinha pogađa stativu, ali lopta se odbija na nogu Cancelu koji zabija za 2:0. Klikom OVDJE pogledajte pogodak Portugalca za 2:0. 

Napoli praktično iz prve prave prilike dolazi do pogotka. Igrala se 30. minuta kada Rrahmani zabija za 2:1 što možete pogledati OVDJE.

Samo četiri minute kasnije moglo je biti 2:2. Di Lorenzo je glavom šutirao, ali Ter Stegen maestralno brani.

Khvicha Kvaratskhelia je pucao snažno s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara kraj desne stative. Bila je to i prva šansa u drugom dijelu meča.

Oglasi

Igrala se 55. minuta kada je Raphinha imao šansu jedan na jedan, ali Meret zaustavlja njegov pokušaj.

Raphinha i Sergi Roberto promašivali su nove šanse u 67. i 68. minuti, da bi Yamalov gol onda bio opravdano poništen zbog ofsajda.

Barcelona je i dalje redala šanse. Meret brani projektil Gundogana u 73. minuti, da bi minut kasnije promašio i Lewandowski.

Meret zatim zaustavlja udarac Raphinhe, Yamal šutira pored gol u 78. minuti, da bi u 80. minuti i Napoli propustio šansu za 2:2 kada Lindstrom šutira pored gola.

Kazna stiže tri minute kasnije. Bila je to akcija koja je podsjetila na najbolje dane Barcelone. OVDJE uživajte u ovoj akciji koju je završio Lewandowski.

Oglasi

Olivera je u 89. minuti pogodio prečku, da bi Kvaratskhelia propustio još jednu šansu u nadoknadi i Barcelona slavi.

I pored toga što smo vidjeli četiri pogotka, mogli smo vidjeti najmanje još toliko da su igrači dva tima bolje naštimali nišanske sprave.

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Barcelona - Napoli 3:1 (4:2 ukupno)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Lopez, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Napoli (4-3-3): Meret - Rui, Jesus, Rrahmani, Di Lorenzo - Traore, Lobotka, Anguissa - Kvaratskhelia, Osimhen, Politano.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Neka su prosli,drago mi je,fali topovskog mesa za Bayern,City i Real...
1 2
NodzeRM
Nije bio penal za Napoli!.. ciganija ostaje ciganije!. Ciganija ne moze normalno i posteno da pobijedi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije