Zna se zašto su najvatreniji navijači Barcelone napustili tribinu na poluvremenu, a onda se vratili

Nevjerovatne scene na tribinama

Zna se zašto su najvatreniji navijači Barcelone napustili tribinu na poluvremenu, a onda se vratili

E. Čaušević

Eintracht Frankfurt je sinoć napravio veliku senzaciji pobjedom u gostima protiv Barcelone i plasmanom u polufinale Evropske lige.

Njemački klub je na Camp Nou slavio sa 3:2 i uspio se plasirati u polufinale iako su ih svi već otpisali prije sinoćnjeg revanša. Frankfurt je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu ove sezone i briljirao je protiv Barce.

Međutim, glavna priča nakon sinoćnje utakmice bili su gostujući navijači koji su u velikom broju stigli na Camp Nou i pružili su svom timu sjajnu podršku.

Mediji u Španiji pišu da su navijači Frankfurta od Barcelone dobili oko 10.000 ulaznica, ali ih je na tribinama bilo daleko više.

Prema jutrošnjim informacijama Frankfurt je imao podršku blizu 30.000 svojih navijača i nikome u Barceloni nije bilo jasno otkud ih toliko na tribinama. Ipak, brzo je postalo jasno da su krivci za sve to pojedini navijači Barce.

Naime, navijači Barce koji imaju sezonske ulaznice prodavali su pristalicama Frankfurta svoje karte za ovaj meč što je zaista nevjerovatno.

Na poluvremenu se desila i još jedna čudna situacija jer su oni najvatreniji navijači Barcelone napustili tribinu upravo iz protesta jer nisu mogli da vjeruju da su ih nadglasali njemački navijači.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Navijači Barce iz protesta su napustili tribinu kao znak protesta na ostale navijače Barcelone koji su prodavali svoje karte i na taj način izdali klub kako bi zaradili novac. Ipak, sredinom drugog dijela vratili su se na tribinu jer su vidjeli da igračima na terenu ne ide kako treba.

Čelnici Barcelone nakon utakmice bili su bijesni zbog situacije na stadionu i već su počeli istragu, a špekuliše se da će navijačima koji su prodali svoje ulaznice trajno biti oduzeto pravo da imaju sezonske ulaznice za utakmice Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Kakva era Barcelone, bili su dobri jedno mjesec dana kad se sve sabere.
3 2
Mostarac94
Joj suplje price hahahah cekaj i onako ih prekucali navijaci iz Frankfurta i jos napuste tribinu hahahah sramota zesca
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti