U jednoj fotografiji nalazi se sva sramota Barcelone, Xavi se pita šta se dogodilo

Nezabilježeno

U jednoj fotografiji nalazi se sva sramota Barcelone, Xavi se pita šta se dogodilo

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone ispali su sinoć iz Evropske lige nakon što ih je na Camp Nou nadigrao Eintracht iz Frankfurta.

Barcelona je razočarala prvo u Frankfurtu, u prvom meču četvrtfinala kada je bilo 1:1, a sinoć posebno pred vlastitim navijačima, jer su gosti iz Njemačke vodili 3:0, na kraju slavili s 3:2 i izborili polufinale drugog po redu evropskog klupskog takmičenja.

Ono što je također poražavuje, o čemu se itekako govori u Barceloni, je i činjenica da je možda i po prvi put zabilježeno da je na kutlnom stadionu bilo više gostujućih nego domaćih navijača.

Trener Barcelone Xavi priznao je da je bila "neobična podjela" na tribinama. Inače, Eintracht je imao oko 30.000 navijača, a pitane je i kako su neki od njih došli do ulaznica jer je evidentno da je uveliko promašena cifra od ukupnog broja ulaznica koje su bile namijenjene za gostujuće navijače.

Xavi je upitan na press konferenciji je li "pogrešna računica" u dodjeli gostovanja utjecala na ispadanje Barcelone iz Evropske lige i prvi poraz koji je njegov tim doživio u 15 utakmica.

Oglasi

"Atmosfera nam hije pomogla, činilo se kao finale s podijeljenim navijačima. Klub provjerava šta se dogodilo, to je bila naša greška. Stvarno, šta se to dogodilo", upitno je izjavio Xavi.

"Danas sam očekivao Camp Nou sa 70.000 navijača Barce, ali nije bilo tako", dodao je on.

Barca definitivno sezonu završava bez trofeja, jer teško je očekivati da može napraviti čudo i stići 12 bodova zaostatka za Real Madridom u La Ligi, a još nema zajamčeno mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Xavi je bio korektan, čestitao Nijemcima na prolazu i rekao da je cilj izboriti Ligu prvaka, te da "nismo ovaj put igrali kako znamo, bili smo ispod nivoa".

Barcu u ponedjeljak čeka duel s Cadizom u La Ligi, dok će Eintracht igrati s West Hamom u polufinalu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A 'sramotnu' fotografiju s Camp Noua objavio je novinar Roy Nemer koji je napisao kako ne može da se sjeti da je ikada na stadionu Barce vidio da su gostujući brojniji od domaćih navijača i da je to prava sramota.

 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guber
Jbg Barcelona nije izgleda igrala 11 na 11 nego protiv 30011 ccccc
2 1
denimen9
Ništa od El Clasica u UEFA Super Kupu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi