Barcelona nije htjela Jovića jer je - statični robot?
Foto: EPA

Skauti ga gledali, ali...

Barcelona nije htjela Jovića jer je - statični robot?

Luka Jović je, prije nego što je potpisao za Real Madrid, važio za jednog od najtraženijih napadača.

Iz kola u kolo Jović je rešetao mreže u dresu Eintrachta i probudio interesovanje brojnih velikana, a jedan od njih je i Barcelona, čiji su ga skauti prošle sezone 'obradili' temeljito.

Tu informaciju je otkrio katalonski sportski list Mundo Deportivo, prema čijim navodima su skauti Barcelone u nekoliko navrata dolazili u Frankfurt kako bi gledali Jovića, ali ono što su vidjeli nije ih u potpunosti zadovoljilo.

Problem je nastao kada je trebalo da se ocijeni ili da se zamisli kako bi se Jović uklopio u Barcelonin stil. Na tom testu rođeni Bijeljinac je pao jer je ustanovljeno da je dobar finišer, ali da je kao napadač isuviše statičan i da ima 'robotski stil'.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barceloni nije odgovaralo što je Jović previše fokusiran na gol i šut, a manje na kombinacije sa saigračima", navodi pomenuti list.

Barcelona se u međuvremenu povukla, a to je iskoristio Real Madrid i brzo poslije toga dogovorio sve sa Jovićevim agentom Falijem Ramadanijem. Za transfer je kraljevski klub izdvojio 60 miliona eura i dao mladom napadaču petogodišnji ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi