Barcelona oborila negativni rekord star 20 godina
Katalonska ekipa je vrlo efikasna prema naprijed, ali u posljednjoj liniji očito postoje problemi.

Nikad lošija odbrana

Barcelona oborila negativni rekord star 20 godina

Barcelona ove sezone u La Ligi igra vrlo promjenjivo, pa je danas doživjela drugi poraz i to od Real Betisa sa 4:3. 

Ono što trenera katalonske ekipe Ernestea Valverdea treba da brine je odbrana koja neprestalno prima golove.

Zanimljivo, Barcelona nije uspjela da sačuva svoju mrežu od 2. kola i susreta protiv Rayo Vallecana. Dakle, od tada je u La Ligi primila barem jedan gol na deset uzastopnih utakmica čime je oborila negativni rekord star 20 godina.

Posljednji put kada su Katalonci bili ovako očajni u odbrani bilo je 1998. godine kada je ekipu vodio Louis van Gaal, a Barca je tada upisala 12 vezanih mečeva bez da je sačuvala vlastitu mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U naredna dva meča Barca igra protiv Atletico Madrid i Villarreala, a ako u oba navrata bude primala golove izjednačit će i taj rekord koji je postavio holandski trener.

Barca je bez obzira na sve još uvijek lider La Lige sa 24 osvojena boda.

Top Komentari

teddy sheringham
Sramota.
4 0
Michoney
Aferim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi