Trener Barce više nema strpljenja: Valverde kaznio Dembelea
Ousmane Dembele je ove sedmice zbog stomačnih problema propustio dva treninga Barcelone, a sve je zabrinuo jer se nije javljao na mobitel, niti je javio da neće dolaziti na trenng.

Ponaša se kao dijete

Trener Barce više nema strpljenja: Valverde kaznio Dembelea

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras pred svojim navijačima igraju protiv Betisa meč 12. kola španske La Lige. Očekuje se da Ernesto Valverde na teren izvede nešto drugačiji sastav, a najveće pitanje je ko će zaigrati na krilnim pozicijama.

Trener katalonskog kluba Ernesto Valverde nalazi se u malim problemima s povrijeđenim igračima. On na ovoj utakmici ne može računati na Philippea Coutinha koji se povrijedio, dok je Lionel Messi još uvijek pod upitnikom, ali se očekuje da će barem biti na klupi za rezervne igrače.

Problem za trenera Barce je krilna pozicija na kojoj bi prema svemu sudeći šansu konačno trebao dobiti Malcom. Od stomačnih problema oporavio se i Ousmane Dembele, ali se mladi francuski fudbaler ne nalazi na spisku za večerašnji meč.

Španski mediji prenose da je Valverde na taj način odlučio kazniti Dembelea zbog nedoličnog ponašanja u posljednje vrijeme. Dembele zbog problema sa stomakom nije javio da neće doći u četvrtak na trening čime je zabrinuo sve, a zatim je zakasnio na naredni trening.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde je bio bijesan što Dembele uopšte nije javio da je bolestan, ali i zato jer ne sluša savjeta Barcinih ljekara. Oni su mu savjetovali šta treba uraditi da bi problemi sa stomakom prošli, ali očito je da ih on baš i ne sluša. Također, rekao je da se u četvrtak nije mogao javiti jer mu je zbog baterije bio isključen mobilni telefon.

"Izostavljen si zbog svog ponašanja i stava. Razmisli malo o svojoj budućnosti", rekao je jedan od Valverdeovih pomoćnika Dembeleu na jučerašnjem treningu.

Top Komentari

Edy
i jest dijete
6 1
MirzaBarucic
Mamu jbo majmunsku, neko sanja da zaigra u blaugraninom dresom a ovaj papak maloumni se ovako ponasa. Treba ga vratiti u nazadne dijelove grada gdje mu je i mjesto. 'ta zna divljak sta je Barselona.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti