Barcelona odbija da igra, podržalo je nekoliko kluba

La Liga u problemima

Barcelona odbija da igra, podržalo je nekoliko kluba

E. Škorić

Barcelona odbija da igra ukoliko ne postoji zdravstvena garancija za njene igrače, a taj stav podržalo je još nekoliko klubova u španskoj La Ligi.

La Liga traži način da se ponovo pokrene prvenstvo u Španiji, unatoč tome što je ova zemlja jedna od najpogođenijih pandemijom koronavirusa, ali u Barceloni, koja je trenutno lider šampionata, ne pristaju na to.

U Barceloni uporno poručuju da je zdravlje igrača i članova kluba iznad svega i klub ne želi da igra ove sezone dok ne bude potpuna sanitarna garancija da igrači mogu bez rizika da se vrate na terene.

Katalonci ne odustaju od toga, bez obzira na to što su iz Španskog nogometnog saveza jasno poručili da će biti žestoke kazne za sve one koji odbijaju da igraju, a podršku im je pružilo još najmanje šest klubova, javlja katalonski Sport.

U Barci su svjesni da bi ekonomski scenarij mogao da bude jako loš ukoliko se desi da se prvenstvo ne nastavi, ali, kako pišu katalonski mediji, ti ekonomski interesi nikada neće imati prednost nad mogućnošću da može doći do slučaja zaraze u timu.

Medicinski izvještaji koje klub ima na stolu jasno daju do znanja da je opasnost danas vrlo velika i da bi nogometaši riskirali eventualnim igranjem utakmica.

Barca će imati narednih sati sastanak, prijedlog će biti dostavljen Upravnom odboru na ubrzano odobrenje, a onda će zvanično klub iznijeti svoj stav u javnost.

La Liga želi da se 11. maja krene s treninzima i da se odrade testiranja svih igrača, prije nego sve bude spremno za nastavak La Lige. U Barceloni vjeruju da postoji način da igrači budu zaštićeni dok su u Barceloni, ali da bi svako putovanje moglo da bude kobno za pojedince ili kolektiv.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valladolid je među prvima izašao u javnost s tvrdnjama da neće igrati dok ne bude potpuno sigurno, ali nema taj imidž i tu moć da, poput recimo Barcelone, predvodi grupu klubova koji bi se suprostavili odlukama samog vrha lige.

Zbog Barcelone, Valladolida i još nekoliko ligaša, povratak nogomta u Španiji je usporen i njegov povratak bi mogao potrajati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Pa naravno ! Gnjide prve na tabeli i nadaju se da im daju titulu ! Mes kVA kVA un prc club ! Prvo moraju postati klub da bi bili vise od kluba ! Nabili sami sebi bombastican moto , i ko oni neke baje ... A kako postoje gledaju Realu u ledja ! Hahahahahahahaha
0 4
Dtox
Ova barcelona zna samo da prosi kod i igraca i da ih napali tako da podnesu zahtjeve za transfere ono ciganski, a evo i sad cigance ko fol zbog igraca, ne bili na taj nacin ostali prvi na tabeli. Cigani isto ko i real na travnjaku.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije