Barcelona odbila nove dresove zbog boje
(Foto: EPA) Fudbaleri Barcelone se spremaju za večerašnji (21:00) El Clasico na Nou Campu

Nike je spremio zanimljiv dizajn, ali...

Barcelona odbila nove dresove zbog boje

Kako prenosi španski Mundo Deportivo, proizvođač sportske opreme "Nike" je spremio novi dizajn dresova Barcelone, ali je katalonski gigant odbio isti.

Barcelona u posljednje vrijeme uvodi dosta inovacija kada su dresovi u pitanju. Tako će naredne sezone svjetlost dana ugledati i "kockasti", dok je spreman i retro žuti dres.

Znajući da je Barca spremna na inovacije i svojevrsni rizik kada su dresovi u pitanju, Nike je za sezonu 2020/2021 pripremio bijeli dres sa križem svetog Jurja na prednjoj strani.

Međutim, Barcelona je isti odbila zbog boje, a razlog je svima jasan - Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne žele u Barceloni takve dresove jer je bijela ipak boja koja je "simbol" njihovog najvećeg rivala. Nike je predvidio ovaj dres kao gostujući, ali od toga neće biti ništa.

Inače, već večeras svi ljubitelji fudbala mogu uživati u sudaru velikih rivala, Barcelone i Reala, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za ovaj duel polufinala Kupa Kralja! Barcelona je, očekivano, favorit...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi