Španija u šoku zbog onoga što je Gavi večeras doživio u Madridu!

Nije to dečko zaslužio

Španija u šoku zbog onoga što je Gavi večeras doživio u Madridu!

Edmir Škorić

Španska reprezentacija sinoć je u Rotterdamu pobijedila Hrvatsku na penale i osvojila Ligu nacija, a večeras se u Madridu slavilo zlato.

Nekoliko igrača Španije izašlo je pred publikom u WiZink centru da se obrati prisutnima. Redom su utiske sa navijačima dijelili Carvajal, Jesus Navas, Morata, Fabian, Jordi Alba, ali i mladi veznjak Barcelone Gavi, koji je morao da se suoči sa jednim od najgorih trenutaka u karijeri.

Kao i ostali njegovi saigrači, mladi Barcin nogometaš obratio se prisutnima na stadionu sa najboljom namjerom - da im se zahvali za podršku. No, na njegovo i iznenađenje svih prisutnih nogometaša iza njega, dio javnosti počeo je da pjeva uvredljive pjesme o Barceloni i da mu zviždi.

Gavi, ne znajući šta da uradi u tom trenutku, želio je što prije prestati.

"Dobar dan, bit ću kratak. Želio bih zahvaliti svim Špancima i navijačima koji su nas bodrili u ove dvije utakmice. Bez njih to ne bi bilo moguće. Živjela Španija", rekao je Gavi.

Oglasi

Nekoliko trenutaka prije Fabian je pokušao natjerati navijače na povike 'Gaaavi, Gaaaavi', no dio navijača skandirao je protiv Barcelone.

Mnogi smatraju da bi ovo moglo ostaviti traga na budućnost Gavija u španskoj reprezentaciji, budući da se ipak radi o 18-godišnjaku kojem itekako treba podrška, a ne ovakvi momenti.

Gavijeva budućnost u Barceloni

Španski reprezentativac Gavi potpisao je novi ugvoor s Barcelonom do ljeta 2026. godine i registrovan je za utakmice španske La Lige.

Saga s Gavijem traje već nekoliko mjeseci. Barcelona ga je u januaru htjela registrovati kao igrača prve ekipe La Lige, jer je bio naveden samo kao rezervni igrač. Ispostavilo se da zbog nepoštivanja financijskih smjernica klub nije mogao završiti ovu operaciju. Nakon mnogo mjeseci nagađanja, slučaj je konačno razriješen.

Oglasi

Gavijeva budućnost u katalonskoj prijestolnici bila je daleko od izvjesne. Uostalom, 18-godišnjak je bio na iskušenju astronomskim ugovorom Chelseaja, a osim toga za njega se zanimao i Manchester City. Ipak, konačnu odluku nogometaš je donio nakon razgovora s Xavijem koji mu je obećao ključnu ulogu u timu.

Gavi je do sada upisao 96 nastupa za Barcelonu, postigao pet golova i upisao 13 asistencija.

Mladi veznjak će i naredne sezone biti važna figura u igri Barcelone, koj slijedi ljetna turneja i prijateljski mečevi s Juventusom, Arsenalom, Real Madridom i Milanom, a na turniru će učestvovati i Manchester United.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Barcelona brani titulu u sezoni 2023/24, a želi najzad napraviti dobar rezultat u Ligi prvaka jer je godinama u sjeni ostalih evropskih velikana.

Top Komentari

f0restinho
Zasluzio itekako, mozda najodvratniji igrac u Spaniji. Sto nije Iniesta ovako docekan nego aplauzima?
6 4
Drakula
SMRT BARCELONI
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi