Barcelona Pjaniću i Umtitiju: Slobodni ste, možete da idete bez odštete!

Klub se odriče igrača na koje Koeman ne računa

Barcelona Pjaniću i Umtitiju: Slobodni ste, možete da idete bez odštete!

E. Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić po svemu sudeći neće ostati igrač Barcelone.

Pjanić je prošlog ljeta stigao u Barcleonu iz Juventusa, ali pod vodstvom trenera Ronalda Koemana nije se naigrao, pa i sam želi da ode iz Katalonije, svjestan da Nizozemac ostaje na klupi i da bi i u sezoni 2021/22 dobar dio vremena proveo na klupi.

Mundo Deportivo jutros donosi nove i jako važne informacije. Barcelona je spremna raskinuti ugovor s Pjanićem, odnosno pustiti ga da bez odštete ode u drugi klub! Odluka je to predsjednika Joana Laporte, a on i uprava kluba žele da pored Pjanića na isti način puste i Samuela Umtitija. Igračima je proslijeđeno pismo namjere, kako bi se postigao sporazumni raskid ugovora, što bi u ovom slučaju možda bilo najbolje za sve strane.

Time bi u Barceloni napravili uštedu, oslobodili budžet za plate, udovoljili financijskom fair-playu koji zahtijeva La Liga, a nakon svega stekli bi sve mogućnosti za novi ugovor Lionela Messija koji je od 1. jula slobodan igrač.

Pjanić i Umtiti su oni na koje Koeman ne računa, a takve će Barcelona pokušati da na bilo koji način proslijedi u druge klubove i da se oslobodi dodatnih troškova.

Klub je obojicu obavijestio o svojim planovima. Mundo Deportivo navodi da Umtiti od početka nije prihvatao taj prijedlog, jer mu je Barcelona prioritet, ali sada je sve izvjesniji njegov prelazak u Francusku gdje ga prate Marseille i Lyon.

Što se Pjanića tiče, on želi da ode, na bilo koji način, ali još nije ništa odlučio glede prijedloga Barcelone. Juventus i Inter su klubovi koji se zanimaju za njegove usluge u Italiji, postoji i interes PSG-a, a pojavljuju se glasine o mogućem prelasku u Englesku gdje ga prate Manchester United i Tottenham. Bh. veznjak ipak najprije želi da pronađe novi klub, a tek onda da prihvati Barcin prijedlog o sporazumnom raskidu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igračima se ne sviđa ideja da se tek tako odreknu ugovora koji imaju s Barcelonom, ali na Camp Nou znaju da će u protivnom morati da trpe jer bi do kraja istog uglavnom grijali klupu ili čak sjedili na tribinama.

Dakle, stvari su tu jasne. Barcelona želi da se rješava igrača koji Koemanu ne trebaju, a takvih ima zaista puno u rosteru, te će oni ili biti prodani ili će dobiti mogućnost raskida ugovora i da bez ikakve odštete potpišu za drugi klub. U slučaju da to odbiju i ostanu, teško da će dobiti priliku da igraju utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Kad umislis da si zvijezda pa poletis u barcelonu
2 14
bhodzic
Pa koji to ima bolji veznjak u Barci od Pjanića? Ona krampa Buskec??
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti